Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppmuntrende

TRONDHEIM (Dagbladet): Etter seks treningsdager i Granåsen er smilet tilbake i hoppleieren. Det er også trua på å få med norske hoppere til OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men først skal disse sju dra til Zakopane i Polen for å forsvare Norges hoppære i helgas to verdenscuprenn: Tommy Ingebrigtsen, Olav Magne Dønnem, Roar Ljøkelsøy, Anders Bardal, Morten Solem, Håvard Lie og Lars Bystøl.

- Vi får bruke seks hoppere i konkurransen, men tar med sju i tilfelle sykdom, sier sportssjef Ken Roar Elverum.

Det er en lystig gjeng som står reiseklar i Granåsen, og som gjerne vil ha med ei katte på bildet. Kanskje for å vise at hopplaget har ni liv?

- Smilet er tilbake i leiren. Det er jeg fornøyd med, sier Tommys pappa, Dag Ingebrigtsen, som så på treninga i går.

Overskudd

Sportssjef Ken Roar Elverum synes også at stemninga i hopplaget begynner å bli bra.

- De var slitne i forrige uke. Jeg tror hopperne har vært mentalt lenger nede enn noen har kunnet forestille seg, men nå ser det ut som de har fått mer overskudd både fysisk og mentalt.

- Hvordan går det med hoppinga?

- Det går sakte, men sikkert framover, uten at vi skal ha voldsomme forventninger til Zakopane. Selv om hopperne er i ferd med å få litt overskudd etter seks treningsdager i Granåsen, må vi huske at de har vært langt nede.

- Hvor mener du å se framgang?

- Jeg ser det på at det er litt bedre stabilitet i hoppinga. Vi er i ferd med å finne bedre balanse i tilløpet og en bedre utnyttelse av kraften i fartsbevegelsen, sier Elverum.

Langt igjen

Han understreker at det er langt igjen til stabiliteten og kvaliteten i hoppinga er god nok.

Zakopane blir den første testen på hvordan det nye teamet fungerer sammen med hopperne i konkurranse. Det er også siste sjanse for hopperne til å vise seg fram før OL-uttak.

Sportssjefen sier de ikke vil stresse hopperne med OL, men i stedet prøve å holde fokus på hoppinga.

- Men vi har en målsetting om å få med hoppere til OL, og at det skal være hoppere som er kvalifiserte og som har noe der å gjøre. Vi vil ha med fem utøvere, slik at vi har folk til lagkonkurransen.

- Greier dere dette?

- Muligheten er der, hvis vi kan få til det vi jobber med nå. Holder vi fokus på hoppinga og det som vi må bli bedre på, så får vi med et antall hoppere til OL, sier Ken Roar Elverum.

NI LIV: Denne gjengen skal vise at det fortsatt er liv i norsk hoppsport, under helgas WC-renn i Zakopane. Fra venstre: Roar Ljøkelsøy, Håvard Lie, Morten Solem, Lars Bystøl, Tommy Ingebrigsten og Olav Magne Dønnem. Anders Bardal skal også til Polen, men var ikke til stede da bildet ble tatt. Katta blir igjen i Granåsen.
Hele Norges coronakart