Hoppmysteriet ingen kan forklare: - Jeg aner ikke hva som er årsaken

Mange verdensrekorder, men ingen gull på ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag, klokken 13.00, starter årets høydepunkt for skihopperne, nemlig skiflygings-VM i Kulm.

Norge har lenge vært en skiflygingsnasjon. Tidligere kunne de norske hopperne slite i vanlig bakke, men likevel gjøre det storartet i monsterbakkene.

De siste elleve årene har Tommy Ingebrigtsen, Bjørn Einar Romøren, Johan Remen Evensen og nå Anders Fannemel sørget for at verdensrekorden i hopp har vært norsk.

Likevel er det ti år siden forrige gang Norge tok VM-gull i skiflyging. Roar Ljøkelsøy tok gull både individuelt og i lagkonkurransen i så vel 2006 som 2004.

Han er den eneste nordmannen sammen med Ole Gunnar Fidjestøl, som gikk til topps i 1990, som har tatt VM-gull i skiflyging siden det første mesterskapet i Planica i 1972.

Forundret At Norge tar verdensrekord etter verdensrekord, men så få VM-gull, er et mysterium ingen har et godt svar på.

- Det er vanskelig å si. Jeg aner egentlig ikke. Norge er gode i skiflyging. Potensialet i enkelthopp er skyhøyt, men det er noen av konkurrentene som har vært enda mer stabile. Det er tross alt snakk om å gjøre fire gode hopp, sier landslagstrener Alexander Stöckl til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer