Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti

Hoppnedtur: - Om mitt hode ruller, er det ikke jeg som bestemmer

- Men de hodene jeg har ansvar for, kommer ikke til å rulle, sier sportssjef Clas Brede Bråthen. 

IKKE PÅ PALLEN: Det ble den sure fjerde- og femteplassen for Norge i storbakkerennet i Lahti torsdag kveld. Her er Daniel-André Tande, Anders Fannemel og Johann André Forfang på vei ut av bakken etter rennet. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
IKKE PÅ PALLEN: Det ble den sure fjerde- og femteplassen for Norge i storbakkerennet i Lahti torsdag kveld. Her er Daniel-André Tande, Anders Fannemel og Johann André Forfang på vei ut av bakken etter rennet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Som lag gjorde Norge sitt beste renn for sesongen. Men heller ikke i storbakken i Lahti klarte nordmennene å ta VM-medalje torsdag kveld.

Andreas Stjernen kom på fjerdeplass, Anders Fannemel ble nummer fem. Nok en gang tok østerrikeren Stefan Kraft gullet - akkurat som han gjorde i normalbakken.

Før mesterskapet uttalte trener Alexander Stöckl og sportssjef Clas Brede Bråthen at medalje var målet i hvert renn. Foreløpig er fangsten to fjerdeplasser, femteplass og sjuendeplass for menn og kvinner samlet.

Etter kveldens renn var følelsene til de norske aktørene blandet. Fire hoppere blant de 12 beste er under de fleste omstendigheter mer enn godkjent. Men i VM og OL er det medaljer som teller. Og der har ikke nordmennene lyktes.

- Mening bak ordene

- Kommer hoder til å rulle, sportssjef Clas Brede Bråthen?

- De hodene jeg har ansvar for, kommer ikke til å rulle. Men om mitt hode ruller, er det ikke jeg som bestemmer, sier Bråthen, som har vært sportssjef siden 2004.

SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen.  Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Hvis dere har satt dere mål om medalje i hvert renn, må det vel være mening bak ordene hvis dere ikke lykkes?

- Jeg mener at det er mening bak ordene. Vi var veldig ambisiøse i miks lagkonkurranse. I liten bakke ble det «Medelsvensson». Maren Lundby hadde medaljen i lomma. Stjernen var god nok til å ta medalje. Det var bare ikke hans dag.

Kall det også stang ut. Både Lundby og Stjernen sto plantet på pallen etter sine respektive førstehopp. Til slutt ble det fjerdeplass på begge, en plassering det har vært nok av for Norge denne sesongen.

Tangerte pappa

Stjernen var 0,6 poeng bak bronsevinner Piotr Zyla. I den grad vi kan snakke om marginer, var disse definitivt ikke på nordmannens side i kveld. Med fjerdeplassen tangerte han pappa Hroar Stjernens beste VM-resultat fra 1987.

- Det var jævlig bittert at det ikke kom opp et totall der i siste hopp, påpeker Stjernen, vel vitende om at to hoppere var igjen på toppen.

- Det er medalje du kjemper om i VM. Det hadde vært litt mer smil da, innrømmer trønderen.

Stöckl: - Kjipt

Trener Alexander Stöckl synes det er «kjipt» at Norge ikke har tatt medalje i mesterskapet.

- Det er kjipt, men sånn er det. I mesterskap gjør du ditt beste. Laget gjorde det godt, så er du 0,6 poeng utenfor pallen. Sånn er det. Stjernen gjorde sin beste prestasjon i dag i et mesterskap, det er stort.

NORGES BESTE: Andreas Stjernen. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
NORGES BESTE: Andreas Stjernen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hva tenker du om Stefan Kraft som tar sitt andre VM-gull?

- Akkurat nå er han verdens beste skihopper. Det har han vært i flere uker. Han gjør nesten ingen feil og tar ut sine beste hopp i konkurranse. Det er en stor idrettsutøver. Han er ikke så høy, men han er trent - og har veldig god spenst. Alle brikker er på plass.

Lagkonkurranse

Norge har én mulighet igjen til å ta medalje - i lagkonkurransen lørdag. Trolig hopper det samme laget som i storbakken.

- Vi kunne hatt to hoppere på pallen i dag hvis marginene hadde vært på vår side. Det var de ikke. Da får vi sørge for at vi blir enda bedre, så jeg slipper å stå her og snakke om marginer i framtida, sier Bråthen til det norske pressekorpset.

- Men sjansen for at vi kommer på fjerdeplass i lagkonkurransen, er jævlig svær, sier han med smilet på lur.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media