Hopp vinter-OL 2018

Hoppsensasjonen: Hørte Arne Scheies stemme dypt inne i hodet

All framgang denne herlige norske hoppgjengen gleder oss med, er mer enn fortjent.

EN VAKKER KVELD: Johann Andre Forfang jubler med det norske hopplaget etter tidenes beste OL-innsats i liten bakke. FOTO: Hans Arne Vedlog/Dagbladet.
EN VAKKER KVELD: Johann Andre Forfang jubler med det norske hopplaget etter tidenes beste OL-innsats i liten bakke. FOTO: Hans Arne Vedlog/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PÅ en eventyrlig norsk hoppkveld måtte selvfølgelig Arne Scheie være med. Ingen grunn til å klage på Eurosports Jørn Sundby som med trenerveteranen Kjetil Strandbråtens dro oss igjennom to og en halv time i kulda og vindkastene på Alpensia stadion, men hopp er nå Scheie da.

Ikke minst for sølvvinneren Johann Andre Forfang. For det er stemmen til NRK-legenden Arne Scheie som snakket inne i hodet hans da 22-åringen begynte å hoppe:

- Jeg hadde Arne Scheie plantet i hodet mitt da jeg lekte og hoppet på ski. Han var alltid med meg , og kommenteerte det jeg holdt på med, fortalte Johan Andre forleden til Aftenposten:

- Jeg hørte alltid Scheie si inne i hodet mitt: «Der tar Forfang sats, han flyter fint og hopper veldig laaaaangt», siterte Forfang.

Dypt inne fra eget hode.

I KVELD satt jeg i sammen med Scheie i Dagblad-studioet og så Johann Andre Forfang vinne et herlig -sølv i OL-debuten sin. For mange er det selve røsten fra en fin fortid foran TV'en, men egentlig snakker NRK-veteranen mest på den måten som løfter norsk hoppsport videre. Med glødende kjærlighet til sporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer