Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beveget Clas Brede Bråthen

Hoppsjef om norsk galskap: - Tom for ord

Lever og ånder for hoppsporten. De siste dagene har han sett et Norge som har herjet i alle bakkene.

JUBELHELG: Clas Brede Bråthen har vært sportssjef siden 2004. Han har aldri opplevd en helg som denne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUBELHELG: Clas Brede Bråthen har vært sportssjef siden 2004. Han har aldri opplevd en helg som denne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De norske hopperne har lagt bak seg den beste helga i historien. Alt toppet seg med laggullet i skiflygings-VM søndag kveld. Norge vant foran Slovenia og Polen.

Helga startet med at en suveren Maren Lundby vant verdenscuprennet for kvinner i Zao i Japan. Lørdag gikk Tande til topps i det individuelle rennet i skiflygings-VM.

Søndag fulgte Lundby opp med å vinne verdenscuprenn nummer to i Zao. Seinere på dagen hoppet de norske gutta inn VM-gullet for lag i Oberstdorf i Tyskland.

HOVEDSAK PÅ SPORTSSIDENE: Daniel-André Tande og de norske hopperne blir feiret over to sider i Dagbladets papiravis i dag.
HOVEDSAK PÅ SPORTSSIDENE: Daniel-André Tande og de norske hopperne blir feiret over to sider i Dagbladets papiravis i dag. Vis mer

- Det er vanskelig å beskrive hva du føler. Helga har vært helt uten sidestykke, sier hoppernes sportssjef siden 2004, Clas Brede Bråthen.

Vanligvis er han en snakkesalig mann. Han elsker å greie ut om hvordan Norge skal bli verdens viktigste hoppnasjon. Men i minuttene etter lagggullet sendte han ut følgende SMS til hoppmiljøet:

- Da har jeg dessverre gått tom for ord.

Snart OL

Mest lykkelig av alle var uten tvil Tande. Han opplevde mye motgang på tampen av fjorårets sesong. Han gikk tom for energi og gjorde ting som ikke alltid var veloverveid.

Denne helga var han verdens beste skihopper. Bråthen vet mer enn de fleste hva han har vært i gjennom. I begynnelsen av februar er det OL i Sør-Korea.

- Hoppinga har mer eller mindre gått av seg selv. Det var sterke følelser lørdag. Og det var sterke følelser søndag. Å vinne gullmedalje er bare helt sjukt, sier Tande til Dagbladet.

GULLGUTTER: Hoppgutta viste stolt fram medaljene i går kveld. Fra venstre: Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Robert Johansson og Johann André Forfang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
GULLGUTTER: Hoppgutta viste stolt fram medaljene i går kveld. Fra venstre: Daniel-André Tande, Andreas Stjernen, Robert Johansson og Johann André Forfang. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer

Norge var klare favoritter i lagkonkurransen. Laget har vunnet alt denne sesongen. Og det ble tidlig klart hvilken vei det skulle gå i heksegryta i Oberstdorf.

- Jeg føler meg privilegert som får være en del av dette, sier Bråthen.

- Alle som følger oss tett vet hvor vi har ambisjonsnivået. Det er fryktelig mange som har lagt ned et stykke arbeid, påpeker han.

I helga fikk absolutt alle i Hopp-Norge betalt. Med renter! Foreldre som har kjørt sine unge og håpefulle til bakken. Vaffelstekerne i Granåsen. Trenerne og lederne rundt hopperne. Administrasjonen. Sponsorene. Absolutt alle innkasserte jackpot denne helga.

MEDALJEUTDELING: Med kjempebakken i Oberstdorf i bakgrunnen mottok hopperne fra Norge, Slovenia og Polen gull, sølv og bronse. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
MEDALJEUTDELING: Med kjempebakken i Oberstdorf i bakgrunnen mottok hopperne fra Norge, Slovenia og Polen gull, sølv og bronse. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer

- For tida dominerer vi hoppsporten, som er den mest populære skiidretten. I bakken kom det 60 000 tilskuere i helga. Det sitter millioner av TV-seere og ser på. Du føler tomhet. Det er vanskelig å finne de rette ordene, sier Bråthen.

Middag

Gullgutta feiret med en middag på hotellet søndag kveld.

- Jeg har fått masse gratulasjoner, men har ikke rukket å svare på halvparten. Tilbakemeldingene betyr mye for meg, sier Tande.

Nå gjelder det å holde formen fram til OL.

- Jeg har funnet en perfekt pakke med utstyr, stil og teknikk, påpeker han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!