Beveget Clas Brede Bråthen

Hoppsjef om norsk galskap: - Tom for ord

Lever og ånder for hoppsporten. De siste dagene har han sett et Norge som har herjet i alle bakkene.

JUBELHELG: Clas Brede Bråthen har vært sportssjef siden 2004. Han har aldri opplevd en helg som denne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUBELHELG: Clas Brede Bråthen har vært sportssjef siden 2004. Han har aldri opplevd en helg som denne. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske hopperne har lagt bak seg den beste helga i historien. Alt toppet seg med laggullet i skiflygings-VM søndag kveld. Norge vant foran Slovenia og Polen.

Helga startet med at en suveren Maren Lundby vant verdenscuprennet for kvinner i Zao i Japan. Lørdag gikk Tande til topps i det individuelle rennet i skiflygings-VM.

Søndag fulgte Lundby opp med å vinne verdenscuprenn nummer to i Zao. Seinere på dagen hoppet de norske gutta inn VM-gullet for lag i Oberstdorf i Tyskland.

- Det er vanskelig å beskrive hva du føler. Helga har vært helt uten sidestykke, sier hoppernes sportssjef siden 2004, Clas Brede Bråthen.

Vanligvis er han en snakkesalig mann. Han elsker å greie ut om hvordan Norge skal bli verdens viktigste hoppnasjon. Men i minuttene etter lagggullet sendte han ut følgende SMS til hoppmiljøet:

- Da har jeg dessverre gått tom for ord.

Snart OL

Mest lykkelig av alle var uten tvil Tande. Han opplevde mye motgang på tampen av fjorårets sesong. Han gikk tom for energi og gjorde ting som ikke alltid var veloverveid.

Denne helga var han verdens beste skihopper. Bråthen vet mer enn de fleste hva han har vært i gjennom. I begynnelsen av februar er det OL i Sør-Korea.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer