Ski-VM i Oberstdorf

Hoppsjefen: - Vondt

Lekset opp før VM: - Jeg blir fryktelig lei meg på vegne av utøverne, sier Clas Brede Bråthen. Sportssjefen mener det er uverdig at Maren Lundby og co. må ta en ny kamp.

OPPRØRT: - Jeg blir fryktelig lei meg på vegne av utøverne, sier Clas Brede Bråthen. Se video fra tirsdagens pressekonferanse. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): For første gang skal Maren Lundby (26) og hoppjentene konkurrere i stor bakke under VM.

Vi skriver det herrens år 2021. Men først onsdag 3. mars slipper jentene til i den store VM-bakken i tyske Oberstdorf. Det skjer 96 år etter at gutta konkurrerte i stor VM-bakke for første gang.

På en pressekonferanse tirsdag benyttet sportssjef Clas Brede Bråthen anledningen til å fyre løs mot kampen hoppjentene hele tida tvinges til å ta.

Og Bråthen la ikke fingrene imellom.

Selv denne sesongen har vært en stor nedtur for Lundby og co. Mange verdenscuprenn er blitt avlyst som følge av coronaviruset. Og de er ikke blitt erstattet, slik guttas renn er blitt.

Så ille er det at det har gått på motivasjonen løs for hoppesset. At Norge heller ikke har påtatt seg noen renn, får hopphjerter til å blø.

- Det er rett og slett vondt, sier sportssjef Clas Brede Bråthen om de gjentatte tilbakeslagene for Lundby og co.

- Det er en situasjon idrettsutøvere definitivt skulle sluppet å være i. Jeg kjenner bare at jeg blir fryktelig lei meg på vegne av utøverne. De hadde aldri dette som motivasjon da de gikk inn i idretten, tordner Bråthen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer