Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppsjefen bekrefter: - De siste plassene står mellom Hilde, Forfang og Sjøen

Luksusproblem for landslagesledelsen i hopp.

KAN BLI VRAKET: Tom Hilde er en av hopperne som kan henge i en tynn tråd når VM-troppen annonseres i morgen. Sammen med Phillip Sjoen og Johann Forfang kjemper han om de to siste usikre plassene i troppen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
KAN BLI VRAKET: Tom Hilde er en av hopperne som kan henge i en tynn tråd når VM-troppen annonseres i morgen. Sammen med Phillip Sjoen og Johann Forfang kjemper han om de to siste usikre plassene i troppen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer

Solid norsk hopping har gitt landslagsledelsen et luksusproblem. Nok en gang kan Tom Hilde (27) bli vraket til en stor begivenhet. Tirsdag kommer svaret.

Anders Bardal, Anders Fannemel, Anders Jacobsen og Rune Velta kan alle ta mål av VM-dressen. Men de siste to plassene er mer usikre.
 
For hoppledelsen er ikke situasjonen en de har vært bortskjemt med de siste årene.

- Det er jo en helt ny situasjon for oss, men noe vi har jobbet mot. Det er likevel vanskeligere å ta ut hoppere til et mesterskap hvor man ikke er vet om man klarer å kvalifisere seg til en finale. Nå har vi mange gode kandidater. Ikke bare med tanke på å få hoppe i en finale, men å være topp ti i et mesterskap, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NTB.

- Nå har vi ikke tatt ut noe VM-lag ennå, men de siste plassene står mellom Sjøen, Forfang og Hilde, bekrefter Bråthen.
Junior-suksess Etter NM sa landslagstrener Alexander Stöckl at juniorene Phillip Sjøen og Johann Forfang var med og kjempet om en plass til Falun-VM med solid innsats under junior-VM.

Det endte det med tre norske medaljer. Gull til Forfang og bronse til Sjøen. De to var også med på laggullet.

Dessuten har det 19 år gamle talentet Phillip Sjøen også vist solid hopping før han dro til Almaty, og kan kanskje ikke forbigås. Høyst sannsynlig går den siste VM-plassen til juniorverdensmester Forfang.

Sjøen har flere gode kort på hånden. Han var klart bedre enn Hilde i verdenscuprennene i Sapporo — 7.- og 15.-plass mot 17. og 27.-plass. Siden den gang har hopperen fra Nesodden vært opptatt med forberedelser til junior-VM og ikke hoppet de samme konkurransene som Hilde.

Når det gjelder Forfang kontra Hilde, var unggutten marginalt bedre i det første rennet i Sapporo, mens Hilde slo ham klart i det neste hvor Forfang ikke kvalifiserte seg til annen omgang. Men en seier fra junior-VM kan også belønnes.
For tredje gang Dermed kan det se ut til at Tom Hilde nok en gang må se yngre hoppere ta seg forbi ham. Hilde ble vraket til OL i fjor og til denne sesongs hoppuke hvor Daniel Tande fikk sjansen.

Hilde har lagt ned et godt treningsarbeid og levert en god søknad i hoppbakken i det siste. Nivået blant de norske hopperne har imidlertid blitt så høyt under Alexander Stöckls ledelse, at gamle meritter ikke har særlig verdi.

Hilde har vært med i VM-sammenheng siden 2007, og han har vært med på fire sølvmedaljer i lagkonkurransene. Han har også en lagbronse fra OL i 2010. De norske hopperne har satt seg høye mål og et laggull i Falun henger høyest. (NTB)