Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marius Lindvik (19) spås en stor karriere

Hoppsjefen hyller stortalentet: - Kan bli den neste store

Clas Brede Bråthen skulle gjerne ventet med OL-uttaket.

TALENT: Marius Lindvik (19) leverte flere gode hopp i Zakopane i helga og kan gå en stor fremtid i møte. Hoppsjef Clas Brede Bråthen tror hopperen kan bli den neste store for det norske landslaget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TALENT: Marius Lindvik (19) leverte flere gode hopp i Zakopane i helga og kan gå en stor fremtid i møte. Hoppsjef Clas Brede Bråthen tror hopperen kan bli den neste store for det norske landslaget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søndag morgen ble den norske OL-troppen komplett, og som ventet er det Anders Fannemel, Johann André Forfang, Robert Johansson, Andreas Stjernen og Daniel-André Tande som utgjør den norske hopptroppen.

Mens mange andre idretter for lengst hadde meldt inn sine utøvere til Olympiatoppen, hadde hoppledelsen fått frist til søndag med å ferdigstille sitt uttak.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen skulle likevel gjerne hatt mer tid til å vurdere hopperne.

- Hvis det hadde vært opp til oss å bestemme, så hadde vi ventet med å ta ut laget. Da hadde vi hatt mer å bedømme ut ifra. Da vi tok ut laget vurderte vi ut ifra det vi hadde sett så langt, sier han.

- Den neste store

For det er en utelatt hopper som for alvor kunne vært med å utfordre de OL-klare utøverne.

Marius Lindvik er det kanskje største talentet i norsk hoppsport for øyeblikket, og gjennom helga i Zakopane har 19-åringen levert flere sterke hopp. Derfor skal muligens flere på hopplandslaget være glad for at uttaket ble gjort før søndagens renn.

Der hoppet unggutten lengst i førsteomgangen, og endte til slutt på 8. plass som nest beste nordmann.

- Vi var klar over at dette kunne skje da vi tok ut laget, men det gleder oss stort at han får det til. Vi kan være i ferd med å få fram en hopper som kan bli den neste store for oss, mener Bråthen.

Taklet presset

Lindvik har ikke vært med landslaget hele sesongen, men har blitt kastet ut i verdenscupsirkuset.

Under fredagens kvalifisering hoppet han lengst av samtlige, og søndag viste han at han kan få ut potensialet sitt i renn også, med 50 000 hoppgale, høylytte polakker i bunnen av bakken.

Hoppsjefen er dypt imponert over hvordan 19-åringen har grepet anledningen og vist seg fram fra sin beste side.

- Det er ekstremt gledelig. Han har vært glimrende, og jeg har aldri sett noen komme inn i midt i world cup-sesongen, og levere på et så høyt nivå. Det er sjeldent at en juniorhopper leverer denne typen hopp, og jeg er mest imponert over hvordan han hopper.

Kun en ordinær hopphelg gjenstår før OL i Sør-Korea. Den går i Willingen i Tyskland, men det er foreløpig usikkert om Lindvik blir med dit.

- I utgangspunktet skal han til junior-VM, men vi får ta en vurdering på det, sier Bråthen.

Semenic vant

Under lørdagens lagkonkurranse var det hjemmehåpene fra Polen som vant i Zakopane. I den individuelle konkurransen klarte ingen av polakkene å følge opp, og den største stjernen, Kamil Stoch, kom ikke en gang med til andre omgang på grunn av dårlige forhold.

Slovenske Anze Semenic vant og tok sin første verdenscupseier. Tyske Andreas Wellinger og vinnerens landsmann Peter Prevc fullførte pallen.

Beste norske ble Johann André Forfang på 6. plass. Lindvik lå på 2. plass etter første omgang, men endte til slutt på en sterk 8. plass. På plassen bak fulgte Halvor Egner Granerud, som heller ikke skal til OL.

Robert Johansson leverte et godt renn og plasserte seg til slutt på 12. plass. Anders Fannemel måtte ta til takke med en 29. plass. Andreas Stjernen led samme skjebne som Stoch, og fikk kun hoppe én gang i Zakopane.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!