Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppsjefen om døgnets snakkis: - Helt fryktelig. Det er vondt å se på

Østerrike-mareritt.

OVERRASKET:  - Dette er et nivå Østerrike ikke hører hjemme på, sier sportssjef Clas Brede Bråthen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
OVERRASKET: - Dette er et nivå Østerrike ikke hører hjemme på, sier sportssjef Clas Brede Bråthen. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

KLINGENTHAL (Dagbladet): Tyskland vant, Japan kom på andreplass - og Norge ble nummer tre i gårsdagens lagkonkurranse i hopp.

Så langt, alt vel.

Men nasjonen som kom på åttendeplass - den tradisjonelle giganten Østerrike - har skapt rystelser i hoppmiljøet det siste døgnet.

- Dette er et nivå de ikke hører hjemme på, sier Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, til Dagbladet.

Kollapset Publikum i tyske Klingenthal trodde knapt det de så i går. Og på sett og vis ble gleden dobbel.

Tyskland - med kjenninger som Severin Freund og Richard Freitag - stakk av med seieren. Samtidig kollapset erkerivalen Østerrike.

En som hadde det ekstra tungt etterpå, var nyansatt trener Heinz Kuttin. Verdensmesteren fra 1991 har store sko å fylle etter forrige suksesstrener, Alexander Pointner.

I går kveld gikk forbundet ut og beklaget på sosiale medier. Østerrike ble sist av samtlige nasjoner som kvalifiserte seg til finalerunden.

- Han (treneren) fikk rett og slett en helt fryktelig start. Det er vondt å se på, sier Bråthen til Dagbladet.

- Mye har skjedd Riktignok var det første renn i verdenscupen, og sesongen er lang. Men tillit til publikum bygger du fra første dag som ny trener.

Får du en katastrofal start, blir det sådd en tvil: Hva har Kuttin egentlig brukt sommeren til?

Bråthen sier:

- Det er mye som har skjedd i Østerrike. Det har vært trenerskifte, og de har mistet Thomas Morgenstern. Nivået i lagkonkurransen kan kalles kollaps. De fikk ikke til noen ting. Og de var ikke spesielt gode i sommer heller.

Arbeidsuhell? Bråthen fortsetter:  

- Jeg unner ikke Heinz en sånn start. Han er en hardtarbeidende og bra kar. Og jeg er ganske sikker på at Østerrike kommer sterkt tilbake.

LYKTES IKKE:  Gregor Schlierenzauer og lagkameratene har mye å rette på til dagens konkurranse. FOTO: NTB SCANPIX
LYKTES IKKE: Gregor Schlierenzauer og lagkameratene har mye å rette på til dagens konkurranse. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg tenker som alle andre at de også har arbeidsuhell. De er betydelig bedre enn dette.

Østerrike hadde alle sine beste tilgjengelig, inkludert storstjerna Gregor Schlierenzauer.

- Får du ikke ut potensialet ditt, blir du straffet knallhardt på dette nivået, sa han til avisa Kronen Zeitung i går kveld.

- Solid system - Mentalt er dette tøft for dem, sier Bråthen.

- Men Østerrike har et solid system. De kommer til å reise seg fra ruinene. Sist ord er ikke sagt.

- Det må også sies at Norge har vært i denne situasjonen noen ganger selv. Men vi har alltid kommet tilbake. Det er jeg helt sikker på at Østerrike også gjør.

Fornøyd Bråthen var tilfreds med Norges tredjeplass. Også fordi to av hopperne - Anders Jacobsen og Rune Velta - ikke fikk ut potensialet sitt, noe som viser hva som bor i laget.

- Vi er veldig godt fornøyd med starten sammenliknet med det vi har opplevd tidligere. I tillegg reiste han som var best i sommer - Phillip Sjøen - hjem med skade. Det svekket oss, sier sportssjefen.

• Klokka 11.30 i dag starter det individuelle rennet i Klingenthal. Rennet sendes på NRK2.

RØDT, HVITT OG BLÅTT:  Norske fans har funnet veien til Klingenthal denne helga. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
RØDT, HVITT OG BLÅTT: Norske fans har funnet veien til Klingenthal denne helga. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media