Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Raw Air:

Hoppsjefen om ny norsk turnering:
- Blir helt ekstremt

Det jobbes på spreng i Hopp-Norge foran Raw Air-åpningen. Sportssjef Clas Brede Bråthen håper arrangementet blir det første av mange. 

HISTORISK: Sportssjef Clas Brede Bråthen håper Raw Air vil gå inn i historiebøkene. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
HISTORISK: Sportssjef Clas Brede Bråthen håper Raw Air vil gå inn i historiebøkene. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

For første gang på mange år skal Norge arrangere hoppturnering. Forsøkene med norsk hoppuke og Nordic Tournament feilet.

I ti dager på rad skal det konkurreres i Holmenkollen, Lillehammer, Trondheim og Vikersund. Konkurransen er helt uten hviledager, slik man er kjent med fra den tysk-østerrikske hoppuka.

- Dette er den mest intense og tøffeste turneringen i vårt sirkus. Dette blir helt ekstremt, sier Bråthen.

- Dette er noe vi håper går inn i historiebøkene som det første av uendelig mange arrangementer i Raw Air-format, sier sportssjefen.

Fire årstider på et kvarter?

Billettsalget er lovende, men spørsmålene er mange før Raw Air-åpningen i Kollen fredag ettermiddag.

- Hvordan fungerer Kollen med hopprenn som får så mye oppmerksomhet tre dager på rad? Bakken har sine lumske vindforhold, men har et enormt internasjonalt renommé.

- I Lillehammer kjenner vi alle OL-følelsen, men nå får vi sol på dagen og kalde kvelder. Det vil kunne endre forholdene dramatisk.

- Og i Trondheim kan vi få fire årstider på et kvarter før vi avslutter med Vikersund og verdens største hoppbakke. En liten miss der, og 150 poeng blir borte på «no time», sier sportssjefen.

Sølvguttene kommer

Han er akkurat kommet hjem fra Lahti-VM og en dramatisk lagkonkurranse som sikret norsk sølv.

Anders Fannemel trodde han hadde ødelagt hele lagkonkurransen med sitt korte hopp på 112,5 meter. Da slo Johann André Forfang til som redningsmann med en bakkerekord på utrolige 138 meter.

- Det som skjedde i Lahti, forteller folk enda mer om hvordan skihopping kan være på sitt mest brutale, spennende og dramatiske. Slik kan vi få oppleve gjennom hele Raw Air.

I tillegg til VM-laget med Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Robert Johansson og Tom Hilde, får Joakim Aune sjansen etter å ha sikret kvoteplass. Aune får sin debut i verdenscupen.

På den nasjonale kvota skal Halvor Egner Granerud, Sigurd Nymoen Søberg, Joachim Ødegård Bjøreng, Fredrik Bjerkeengen, Marius Lindvik og Richard Haukedal i aksjon i Kollen til helga.

Søberg er broren til Tandes kjæreste Anja Nymoen Søberg.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media