Hoppuka:

Hoppsjefen om vennen og fyllekjøring-drama: - Jon Inge skal ikke ha noen skyldfølelse

- Jeg setter Jon Inge veldig høyt.

GODE VENNER: De har vært lagkamerater og venner i tykt og tynt siden 1980-tallet. Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.h.) har beholdt det nære forholdet til Jon Inge Kjørum, selv om vennskapet virkelig har fått testet seg.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GODE VENNER: De har vært lagkamerater og venner i tykt og tynt siden 1980-tallet. Sportssjef Clas Brede Bråthen (t.h.) har beholdt det nære forholdet til Jon Inge Kjørum, selv om vennskapet virkelig har fått testet seg.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De har vært lagkamerater og venner i tykt og tynt siden 1980-tallet. Sportssjef Clas Brede Bråthen har beholdt det nære forholdet til Jon Inge Kjørum, selv om vennskapet virkelig har fått testet seg.

Det var Kjørum som satt bak rattet med over to i promille da duoen kjørte av veien i Hinterzarten i 1989.

- Jon Inge og jeg er veldig gode venner. Han var med meg på hoppuka i fjor. Jeg setter Jon Inge veldig høyt, men vi har ikke stort behov for å snakke om den greia. Det har vi aldri hatt. Jeg har følt at han i lang tid hadde skyldfølelse overfor meg. Det har jeg vært opptatt av at han ikke skal ha. Det var tilfeldig at han kjørte bilen. Det kunne like gjerne vært jeg som satt bak rattet, sier Bråthen.

- Han har hatt noen tunge stunder, det vet jeg. Han er en fyr jeg setter veldig, veldig høyt. Vi har et svært tett vennskap, sier Bråthen.

VM-sølv sammen

De to var med på det norske laget som sikret VM-sølv bak Finland i 1989.

- Det var ikke Jon Inges feil at min karriere ble som den ble. Det er én skyldig, og det er meg selv, påpeker sportssjefen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer