Hoppsjefen raser: Mener Gangnes ble fradømt gullet

Mener dommerne må finne nye plasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kenneth Gangnes tok sølv i dagens skiflygings-VM, etter at andreomgangen ble avlyst. Etter rennet er det mange som er glade for sølvet, men det har også blitt store diskusjoner etter dommernes stilkarakterer i dag.

- Jeg mener Prevc fikk fra 3,5 til 5 stilpoeng for mye. Stort sett alle ser det, bortsett fra dommerne, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen.

- Er det de høye stilkarakterene Prevc får, som koster Gagnes gullet i dag?

- Ja, det er det, svarer Bråthen kort.

- Riktig å påpeke feil Bråthen synes det er greit at dommerne dømmer, og at man må forholde seg til det. Men når andres prestasjoner blir vurdert av veldig mange hele tiden, da synes Bråthen dommerne også må bli vurdert.

- Det er rett og rimelig at vi påpeker det. Vi har sagt det mange ganger før, dommerne ser ikke godt nok fra den posisjonen i tårnet. Men det er dommerne stort sett uenige i, sier Bråthen.

- Burde dommerne stå et annet sted enn tårnet?

- Jeg har sagt det mange ganger før, dommerne ser ikke godt nok fra posisjonen i tårnet. Det er stort sett dommerne uenige i.

Glade for sølv I snitt deler dommerne ut 60 poeng på hvert hopp. Hvordan de bruker skalaen, er helt avgjørende i mesterskap.

- Jeg føler ikke at vi pleier å være spesielt uheldige. Men i dag ble det sånn. Vi er glade for sølv, men er ikke glade for at noen som er til stede her og skal spille en viktig rolle, ikke klarer å levere gode nok prestasjoner.

Søndag er det lagkonkurranse. Det er fortsatt usikkert om Johann Forfang får klarsignal etter dagens fall, men ifølge Bråthen er ingenting avgjort om i morgen, foreløpig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer