Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Clas Brede Bråthen med knallhard dommerkritikk

Hoppsjefen raser mot dommerne: - Det bør få konsekvenser

Mener Maren Lundby ble bortdømt.

HOPPSJEF: Clas Brede Bråthen hadde lite positivt å si om dommerne. Han mener Maren Lundby ble bortdømt og at dommernes vurderinger kostet henne sin sjuende strake seier. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HOPPSJEF: Clas Brede Bråthen hadde lite positivt å si om dommerne. Han mener Maren Lundby ble bortdømt og at dommernes vurderinger kostet henne sin sjuende strake seier. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Maren Lundby har seilt opp som det kanskje aller største norske gullhåpet i Pyeongchang om få uker, og har vært i tilnærmet ustoppelig form den siste tiden.

Derfor kom det nesten som en liten overraskelse at det bare ble 2. plass på hoppesset i Ljubno søndag ettermiddag. Hoppsjef Clas Brede Bråthen mener hun ble frarøvet det som kunne blitt den sjuende seieren på rad.

Han klandrer dommerne for det.

- Det er for dårlig dømming i dag, og det bør få konsekvenser. De behøver ikke dømme noe mer, var Bråthens klare dom over de fem i dommertårnet.

". PLASS: Maren Lundby setter nedslag i Ljubno. Ikke godt nok ifølge dommerne. AFP PHOTO / Jure Makovec
". PLASS: Maren Lundby setter nedslag i Ljubno. Ikke godt nok ifølge dommerne. AFP PHOTO / Jure Makovec Vis mer

- Gjør ingenting riktig

Hoppsjefen reagerer på dommernes vurdering av nedslagene til de ulike hopperne.

Han klarte ikke å finne mye positivt med dommernes innsats under kvinnenes hopprenn.

- Jeg tenker at de gjør ingenting riktig. Når et samlet dommerteam ikke mener at Maren har et bedre nedslag enn Iraschko-Stolz, forteller de at man egentlig bare kan slutte med nedslag. Jeg får håpe det kommer bedre dommere neste gang, raser han.

Bråthen kom også med liknende ytringer via sin Twitter-konto:

Det var nevnte Daniela Iraschko-Stolz fra Østerrike som vant rennet. Bak Lundby på 3. plass kom tyske Katharina Althaus. På lørdag vant den norske dama sin sjette seier på rad og nummer elleve totalt i verdenscupen. Den triumfen gjorde hun historisk, da det bare er Roar Ljøkelsøy i norske hopphistorie som har like mange. Anders Jacobsen står med ti seiere.

- Soleklar favoritt

Rennet i Slovenia var det siste før årets store høydepunkt for vintersportsutøvere. Før Lundby vender nesa mot Pyeongchang, skal hun hjem til Norge for å hvile, lade opp og trene til OL.

Hoppsjefen tror 23-åringen blir en tøff nøtt å knekke i Sør-Korea.

- Det er knallhard konkurranse i kvinnehopp, men Maren skal bli vanskelig å slå. Vi har fokus på hvordan hun skal få best mulige forutsetninger for å gjøre det bra i OL. Hun vil være soleklar favoritt, og det er egentlig en drømmesituasjon, mener han.

- Hun har vokst mye, har OL-erfaring fra tidligere og har fått mange positive opplevelser i år, legger hoppsjefen til for å ytterligere forsterke favorittstempelet.

Lundby leder årets verdenscup suverent. Hun er 300 poeng foran Althaus, og nesten 400 foran Sara Takanashi, som er nummer to og tre sammenlagt.

Til OL får Lundby med seg Silje Opseth i den norske kvinnetroppen. Søndag morgen ble også herretroppen tatt ut, og der fikk Daniel André Tande, Johann André Forfang, Andreas Stjernen, Anders Fannemel og Robert Johansson plass som ventet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!