Fallet til Richard Freitag i Hoppuka

Hoppsjefen raser mot kritikk fra Tyskland

Trener angriper norsk renntopp etter at Richard Freitag styrtet i bakken: - Det får være grenser, tordner Clas Brede Bråthen.

REAGERER: Sportssjef Clas Brede Bråthen tror tyskerne har snakket i affekt etter at Richard Freitag spolerte sjansen til å vinne Hoppuka sammenlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
REAGERER: Sportssjef Clas Brede Bråthen tror tyskerne har snakket i affekt etter at Richard Freitag spolerte sjansen til å vinne Hoppuka sammenlagt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNSBRUCK (Dagbladet): Tyskeren Richard Freitag var i posisjon til å vinne Hoppuka. Men så skjedde dramaet i Bergiselbakken i Innsbruck i går: 26-åringen falt i første omgang og ble straks kjørt til sykehus.

Etterpå møtte en oppbrakt trener - Werner Schuster - media. Han la ikke skjul på at han var frustrert over teknisk delegert (TD) for rennet, nordmannen Geir Steinar Loeng.

- Nordmannen er kjent for å være offensiv. Han vil alltid ha hopp over hill size (bakkestørrelse). Han har et annet syn på skihopping enn meg, sa Schuster til TV-kanalen ZDF.

Han var ikke i tvil om at farta var satt for høyt og at dette var skyld i Freitags fall på 130 meter. Helst ville han gått ned én eller to avsatser under de rådende forholdene.

Ifølge Süddeutsche Zeitung skal sportsdirektør Horst Hüttel ha trukket fram fallet til den tyske hoppjenta Svenja Würth i Hinterzarten 16. desember. Også den gang var Loeng på plass som teknisk delegert, påpekte han.

Det siste får Norges sportssjef - Clas Brede Bråthen - til å hisse seg kraftig opp:

- Ett sted går grensa. Og dette er over. Det får være måte på usaklig kritikk, raser han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer