Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppuka

Hoppsjefen reagerer

- Marius Lindvik fikk dårlig betalt av dommerne. Jeg klarer ikke å se hvorfor dette ikke var et hopp til 18,5 eller 19 i stil, sier Clas Brede Bråthen.

ENGASJERT: Sportssjef Clas Brede Bråthen i samtale med journalister etter rennet i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
ENGASJERT: Sportssjef Clas Brede Bråthen i samtale med journalister etter rennet i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Det ble en utrolig dag for de norske skihopperne i Innsbruck i Østerrike. Marius Lindvik (21) vant for andre gang på rad. I tillegg ble Daniel-André Tande nummer tre.

Mellom seg hadde de Dawid Kubacki fra Polen. Og nå kommer mye til å handle om Kubacki og Lindvik i sammendraget. Polakken er 9,1 poeng foran før det siste rennet i Bischofshofen mandag. Tyskeren Karl Geiger følger på tredjeplass.

Hadde det vært opp til Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, burde Lindvik vært enda nærmere i sammendraget. Han reagerer på stilkarakterene i det andre hoppet på 120,5 meter, der tre ganger 18 ble stående som tellende.

GLADE GUTTER: Marius Lindvik og Daniel-André Tande sørget for norsk kjempedag i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GLADE GUTTER: Marius Lindvik og Daniel-André Tande sørget for norsk kjempedag i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

- Jeg synes han fikk dårlig betalt av dommerne. De har en tendens til å gi stilpoeng ut ifra hvor langt du hopper. Sånn sett kan du kanskje ikke forvente noe mer. Men jeg klarer ikke å se hvorfor dette ikke er et hopp til 18,5 eller 19 i stil, sier Bråthen til Dagbladet.

Og tilføyer:

- Da hadde det sett annerledes ut i sammendraget. Men han vant. Og det er det viktigste.

Det var TV 2 som sendte rennet. På direkten sa ekspert Andreas Stjernen om hoppet:

- Det ser fint ut. Nedslaget er bra, men han skjærer litt ut med skia.

I en tekstmelding til Dagbladet skriver NRK-ekspert Johan Remen Evensen at han synes tre ganger 18 som tellende er greit:

- Det er nok riktig i mine øyne. Kanskje litt strengt, sier han.

NRK-eksperten mener hoppet kan trekkes på følgende måte:

- Ett poeng i helhetsinntrykk på grunn av kort hopp, 0,5 poeng i lufta og 0,5 poeng i landing/utkjøring. Det er innafor det.

Lindvik landet på 133 meter i første omgang. Til andre omgang kom regnet og da slo han av 12,5 meter.

- Det var sinnssykt deilig. Jeg har ikke så mange ord. Jeg følte jeg hadde kontroll og visste akkurat hva jeg skulle gjøre på toppen, sier kometen.

Sportssjef Bråthen er imponert, spesielt over det andre hoppet:

- Det var et veldig godt hopp under veldig tunge forhold. Men han løste det på en forbilledlig måte. Han ødela ikke hoppet ved å pushe for mye. Han var tålmodig og løste det veldig bra.

Lindvik vil ikke spå noe om utfallet av sammenlagtseieren:

- Det kan bli spennende i Bischofshofen. Jeg skal gi ham en hard fight, så får vi se hva det holder til, sier han.

Det fjerde og siste rennet i Hoppuka finner sted i Paul Ausserleitner-bakken i Bischofshofen. Der har Kubacki bakkerekorden på 145 meter.

- Jeg har aldri hoppet der før, sier Lindvik.

AVREISE: Marius Lindvik, Daniel-André Tande og de norske hopperne kjørte direkte til Bischofshofen etter rennet i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
AVREISE: Marius Lindvik, Daniel-André Tande og de norske hopperne kjørte direkte til Bischofshofen etter rennet i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media