Hoppsjefen vil slutte

Etter to fantastiske år som sportssjef for hopperne, er Jan-Erik Aalbu (40) så sliten at han ønsker å slutte. Landslagshopperne bønnfaller ham om å fortsette.

- Jeg har stortrivdes i jobben, men er veldig sliten etter å ha stått på hver eneste dag i to år. Gutta er fantastiske, men jobben er blitt vanskeligere etter at de ble så gode. I perioder har det vært tøft å holde det gående. Jeg har også følt meg mye alene, sier Jan-Erik Aalbu til Dagbladet.

Etter tåkerennet i går følte han seg helt utkjørt.

- Det viktigste for meg er engasjementet. Nå vet jeg ikke om jeg har noe mer igjen. Daglig har jeg rundt 150 telefoner, i tillegg skal jeg organisere, være kontaktperson for alt rundt landslaget og lagene nedover i systemet, ha tett oppfølging med Skiforbundet, Olympiatoppen og samarbeidspartnerne og være tilgjengelig for media, sier Jan-Erik Aalbu.

Ei bombe

For mange på landslaget kommer det som ei bombe at Aalbu ønsker å slutte som sportssjef. Alle vi snakket med i går, enten ber eller bønnfaller ham om å fortsette.

- Jeg har såvidt hørt snakk om at Jan-Erik vil gi seg, men håper han ombestemmer seg. Vi har et godt samarbeid, som jeg håper vil vare til over Torino-OL 2006. Jeg har ingen annen kandidat som kan overta, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til Dagbladet.

Kristin Felde, generalsekretær i Skiforbundet, vil gjøre alt for at Aalbu skal fortsette.

- Vi har et utmerket samarbeid, og håper han blir i Skiforbundet i mange år framover.

Landslagskaptein og Kollen-vinner Roar Ljøkelsøy, Bjørn Einar Romøren og Sigurd Pettersen er like krystallklare i sine uttalelser.

- Hele landslaget ønsker at Jan-Erik fortsetter som sportssjef. Vi trenger ham for å holde skuta i gang, sier Roar Ljøkelsøy.

- Han må bare komme seg ut av tenkeboksen og si ja til to nye år. Ellers blir jeg enda mer lei meg, sier Bjørn Einar Romøren mens han fortsatt sturet over de dårlige stilkarakterne i Kollen.

- Vi kan ikke miste Jan-Erik. Han har både en entusiasme som smitter og klare kommandolinjer som gjør hverdagen bra for oss løperne, sier hoppukevinner Sigurd Pettersen til Dagladet

Tida inne

Det meste av året jobber Aalbu med skihopping døgnet rundt. Nå føler han at begeret er fullt. Ikke på grunn av arbeidsgiveren eller lønna, men fordi engasjementet er i ferd med å forsvinne.

- 1. juledag ble jeg 40 år. Da ble jeg plutselig voksen. Jeg skal ha møte med hoppkomité-formann Steinar Johannessen i dag, og vil legge fram situasjonen min der. Siden 1987 har jeg jobbet på fulltid med skisport. Nå føler jeg at tida er inne til å bruke mer tid på familien. Vi har to barn, Anniken (blir 10) og Andreas som blir 14 år. Han er blitt andremann i Hovedlandsrennet både i hopp og kombinert, og er heldig som har en farfar som følger ham opp når jeg ikke har tid, sier Jan-Erik Aalbu.

Ett rike

Som sportssjef har han vært en nøkkelmann i gjenreisingen av norsk hoppsport.

- Stort sett har jeg bare vært med på positive ting. Jeg er stolt av det vi har gjort, og må innrømme at det er med vemod jeg gir meg. Det viktigste jobben vår, var å samle Hopp-Norge til ett rike og få folk til å jobbe sammen, sier Jan-Erik Aalbu.

SLITEN: Hoppsjef Jan Erik Aalbu (i midten) er utladet etter to år som hoppsjef og ønsker å slutte. Det liker landslagstrener Mika Kojonkoski (t.v.) og Bjørn Einar Romøren svært dårlig.