Hoppsjefens frekke stikk til kritikerne: - Sakte-TV er populært

Sesongstart med mange utsettelser.

SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Verdenscup i hopp, på NRK1 fra klokka 14.45

LILLEHAMMER (Dagbladet): Verdenscupen i hopp på Lillehammer lørdag ble stoppet etter én omgang. Igjen skapte vinden trøbbel. Og igjen ble det mye venting for TV-seerne og publikum i bakken.

Omgangen varte i rundt to timer og et kvarter før vinneren - tyskeren Severin Freund - ble kåret. Forrige helg måtte arrangøren i finske Kuusamo kaste kortene helt: Rennene ble avlyst etter - ja - mye venting.

- Vi har fått med oss at sakte-TV er populært for tida. Så da satser vi på det konseptet, sier Norges sportssjef, Clas Brede Bråthen, med et smil.

Suksess I tankene har han program som «Hurtigruta minutt for minutt», som har vært en knallsuksess for NRK. Men spørsmålet er om TV-seerne holder ut med hoppsporten i lengden.

Søndag er forholdene langt bedre på Lillehammer. Men kritikerne er stadig på banen.

Utfordringen for TV-selskapene er å lage en såpass spennende pakke rundt rennene, at publikum likevel holder koken foran skjermen.

- Vi driver en utendørsidrett og risikoidrett. Alle utendørsidretter er mer sensitive i forhold til vær og vind enn andre, sier Bråthen til Dagbladet.

- Er det blitt verre med åra?

- Hvis vi ser det over et treårsperspektiv, har det vært svært få lange utsettelser, svarer Bråthen, som likevel ikke legger skjul på at været kan være tøffere å forholde seg til enn før.

Mest populært - Du frykter ikke av TV-seerne mister interessen?

- I så fall er det ikke så mye jeg får gjort med det. Været må jeg forholde meg til. Vi kan ikke annet enn å gjøre jobben vår, og sørge for magiske TV-øyeblikk når værforholdene gir oss muligheten.

- Burde rennene vært flyttet til seinere på dagen? Vinden er inntrykksvis roligere på kveldstid?

- Vi får «prime time» av TV-selskapene, så vi er overlatt deres tider. Samtidig er vi den mest populære TV-idretten, understreker Bråthen.

Mer om det kan du lese her.

Kenneth Gangnes og Andreas Stjernen fulgte på plassene bak Severin Freund lørdag.

MANGE UTSETTELSER:  Det krever tålmodighet å være publikum i hoppbakken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MANGE UTSETTELSER: Det krever tålmodighet å være publikum i hoppbakken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer