Hoppsjokk: Ferdig i VM

Jessica Malsiner (18) er blant de tre smittede personene i VM. Den italienske skihopperen sitter isolert på rommet og får ikke delta mer. - Det er mye smerte og tårer, sier hun.

SMITTET: Jessica Malsiner. Foto: NTB
SMITTET: Jessica Malsiner. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): VM-byen Oberstdorf ble lørdag morgen rystet av nyheten om at tre personer er coronasmittet i hopptroppene.

I går meldte Dagbladet at den ene personen er den slovenske dametreneren, Zoran Zupancic. Nå forteller 18 år gamle Jessica Malsiner at hun er en av de to smittede i den italienske troppen.

- VM i Oberstdorf er allerede over for meg. Jeg har testet positivt. Det er virkelig tøft å ende mitt første VM på denne måten, skriver skihopperen på Instagram.

Den andre personen blant italienerne skal befinne seg i støtteapparatet. Også Malsiners søster - Lara Malsiner - er satt i karantene. Hun deltar også i VM.

Det betyr at Italia må trekke laget fra miks lagkonkurranse søndag.

- Det er ikke lett å forstå situasjonen. Jeg konkurrerte i går - og jeg oppnådde karrierebeste (nummer 15 i normalbakken torsdag) - og i dag sitter jeg isolert på rommet. Det er mye smerte og tårer, forteller Malsiner.

- Men ikke bekymre dere. Jeg skal bli frisk igjen.

Også den slovenske treneren, Zoran Zupancic, uttaler seg i dag:

- I prinsippet var det et sjokk, sier han om den positive coronatesten, som er den andre i den slovenske troppen denne sesongen. Før jul ble Ema Klinec - som ble verdensmester i normalbakken torsdag - rammet.

SMITTET: Slovenias trener, Zoran Zupancic.
SMITTET: Slovenias trener, Zoran Zupancic. Vis mer

Mediesjef for de norske hopperne, Steinar Bjerkmann, opplyser at laget er informert om de positive coronatestene i hoppmiljøene.

- FIS har god kontroll og infoflyt. Vi er takknemlig for at Tyskland og FIS arrangerer VM i krevende tider. Nå er vårt fokus på normalbakken i ettermiddag, skriver Bjerkmann i en tekstmelding til Dagbladet.

VM-BRONSE: Thea Bjørseth leverte to gode hopp i lagkonkurransen i Oberstdorf, men det holdt ikke til gull. Video: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer