Hoppskandale: - Høres rart ut

Østerrikes assistenttrener sparket for brudd på coronareglene. - Jeg kjenner ham som en nøye fyr, sier Norges trener, Alexander Stöckl.

OVERRASKET: Alexander Stöckl. Foto: NTB
OVERRASKET: Alexander Stöckl. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Verdenscupen i hopp pågår for fullt, til tross for coronasituasjonen. Norges trener, Alexander Stöckl, skryter av opplegget til det internasjonale skiforbundet FIS og arrangørene.

Men i Østerrike er skandalen et faktum. Det østerrikske skiforbundet bekrefter at de har avsluttet samarbeidet med hoppernes assistenttrener, Robert Treitinger.

Årsak: Brudd på coronareglene.

SPARKET: Robert Treitinger. Foto: ÖSV
SPARKET: Robert Treitinger. Foto: ÖSV Vis mer

Sparkingen kommer under to uker etter et voldsomt smitteutbrudd i den østerrikske leiren. Fire hoppere testet positivt i forbindelse med verdenscupåpningen i Wisla i Polen.

De fire var fjorårets verdenscupvinner Stefan Kraft, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayböck og Philipp Aschenwald. Også hovedtrener Andreas Widhölzl og Treitinger testet positivt.

Alle stjernene måtte stå over verdenscupåpningen. Ennå er ikke alle kommet til hektene, selv om det går framover. Nå sparkes Treitinger for brudd på reglene.

- Dette har ødelagt tilliten til denne personen, sier sportsdirektør i det østerrikske forbundet, Toni Giger, ifølge Kleine Zeitung.

SMITTET: Stefan Kraft. Foto: NTB
SMITTET: Stefan Kraft. Foto: NTB Vis mer

Det var Kronen Zeitung som omtalte saken først. Det er blitt spekulert i om assistenten var kilden til det eksplosive smitteutbruddet i den østerrikske leiren.

Dette avviser hoppernes sportssjef, Mario Stecher:

- Nei, det er definitivt ikke sant. Det ene har ingenting med det andre å gjøre.

At denne spekulasjonen har oppstått, er likevel ikke merkelig. I Wisla droppet de østerrikske hopperne å bo på utøverhotellet sammen med de andre nasjonene. I stedet innlosjerte de seg i egne leiligheter, for å være på den sikre siden.

Nå tyder alt på at de har vært smittebomber i hverandres selskap.

- Jeg vet ikke så altfor mye, sier Stöckl om sparkingen av Treitinger.

- Jeg vet bare det jeg har lest i media.

- Hva tenker du om det du har lest?

- Jeg synes det er litt rart. Sånn som jeg kjenner Robert, så er han en nøye fyr. Det er vanskelig å si hva som ligger bak.

FALL: Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel falt under trening i Polen. Video: Med tillatelse fra Hopplandslaget Vis mer

Til det østerrikske nyhetsbyrået APA sier sportssjef Stecher:

- Jeg kan bare si at han (Treitinger) ikke fulgte covid-tiltakene våre. Vi er klar over at de er veldig strenge, men du må følge dem.

Stecher forteller at de virusrammede hopperne er på bedringens vei. Ingen av dem deltar i helgas verdenscuprenn i russiske Nizjnij Tagil. Håpet er å rekke skiflygings-VM i Planica neste helg.

Det er også kjent at den russiske hopperen Mikhail Maksimotsjkin er smittet av covid-19. Ellers har det gått bra med hopperne fra de ulike nasjonene.

Og Stöckl understreker:

- Vi føler oss veldig trygge. Arrangørene har tatt et steg opp med tanke på kvalitet. Transport, organisering og mat - alt er et hakk opp. Smittevern organiseres på en veldig profesjonell måte, erklærer Stöckl.

- Vi blir testet hver tredje eller fjerde dag.

PS: Norge hadde tre hoppere blant de seks beste i kvalifiseringen i Nizjnij Tagil fredag kveld. Markus Eisenbichler vant, mens Halvor Egner Granerud ble nummer to. Maris Lindvik kom på femteplass, Robert Johansson ble nummer seks.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer