Hoppskandale: - Unnskyld

Skapte storbråk under helgas VM i skiflyging. Nå legger han seg flat og ber om godt vær.

ANGRER: Timi Zajc fra Slovenia. Foto: NTB
ANGRER: Timi Zajc fra Slovenia. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det hører til sjeldenhetene at en landslagstrener i hopp går av midt i sesongen. Enda mindre at han går på dagen. Og i alle fall ikke under et VM i skiflyging.

Men nettopp dette skjedde i Planica lørdag. Slovenias trener, Gorazd Bertoncelj (44), var ferdig etter bråket med en av sine egne hoppere, Timi Zajc (20).

Fredag la Zajc ut et knusende innlegg på Instagram (under) der han slaktet treneren og gjorde ham ansvarlig for slovenernes dårlige resultater denne sesongen. Han hadde selv en elendig dag i bakken. Zajc lå på 27. plass etter to av fire hopp i skiflygings-VM og var mer enn misfornøyd.

Da startet rabalderet.

- Dessverre falt alt i grus i dag, skrev han.

- Jeg har trent i hele sommer for å fly mot den bakerste streken. Jeg tror treneren må ta mye av ansvaret her, erklærte Zajc.

- Jeg vil at hovedtreneren skal ta ansvaret for de dårlige resultatene til de slovenske hopperne. Vi ønsker alle medalje. Men sånn som det har blitt de to siste åra, har prestasjonene mine falt. Jeg kan bare si takk og farvel.

GIKK AV: Gorazd Bertoncelj. Foto: NTB
GIKK AV: Gorazd Bertoncelj. Foto: NTB Vis mer

Overfor sine 24 500 Instagram-følgere gjorde Zajc det klart at han ikke lenger ville hoppe under trener Gorazd Bertoncelj. Dette til tross for at det gjensto to omganger av VM.

Men lørdag smalt bomba: Bertoncelj gikk av på dagen. Den slovenske skandalen i VM var et faktum. Bertoncelj ble midlertidig erstattet av assistent Robert Hrgota.

Avskjeden kom som følge av den «offentlige henrettelsen». Lagkameratene Domen Prevc og Tilen Bartol var blant dem som markerte Instagram-posten med en «like».

- Det er tøft for meg at dette skjer i Planica. Men noen ganger må du ta beslutninger. Og vi har tatt en beslutning, sa hoppansvarlig i det slovenske forbundet, Ljubo Jasnic, på en pressekonferanse lørdag.

Bråket rystet det hoppgale Slovenia. I Planica ville det under normale omstendigheter vært 30 000 - 40 000 tilskuere i helga og et kok av en heksegryte.

Nå sier 20 år gamle Zajc unnskyld for at han gikk ut som han gjorde.

- Jeg beklager til alle jeg ødela mesterskapet for, sier han gjennom klubben sin, SSK Ljubno, ifølge avisa Ekipa24.

- Ordene ble sagt i affekt etter en stor følelsesmessig nedtur som følge av hoppene mine. Etter en søvnløs natt var det tydelig for meg at uttalelsen var overdrevet, innrømmer han.

- Jeg vil hylle arrangørene og folkene som sto på til tross for en vanskelig situasjon (med covid-19) og skapte gode forhold i bakken.

Også klubben beklager oppførselen til hopperen. Zajc gjør det klart at han ønsker å fortsette sesongen. Men hva som skjer videre er opp til det slovenske forbundet.

Sjansen for at treneren kommer tilbake er - på sin side - liten, ifølge slovenske medier.

Slovenia drømte om VM-gull på hjemmebane. Beste hopper i det individuelle skiflygingsrennet var Anze Lanisek med 12. plass lørdag. Lagkonkurransen søndag endte med 4. plass.

Etter slovenske forhold er dette en fiasko.

DOBBELHOPP: Richard Haukedal og Halvor Egner Granerud i skiforbundets toppidrettsgruppe ville gjøre noe litt annerledes på trening. Video: Facebook/Hopplandslaget Vis mer

På motsatt side:

I den norske leiren hersker det fred og harmoni, går det fram av Dagbladets samtale med sportssjef Clas Brede Bråthen.

Halvor Egner Graneruds individuelle sølvmedalje lørdag og laggullet søndag gjorde det til et kanon-VM.

Hopperne har selv lagt ut en video av feiringen på sosiale medier.

Nordmennene har nå reist videre til Engelberg i Sveits.

Men:

Robert Johansson og Johann André Forfang har tatt en snartur til Norge, før de slutter seg til resten av troppen torsdag. Da vil også Marius Lindvik være tilbake. Han droppet skiflygings-VM, fordi han ikke følte seg trygg på formen i den slovenske monsterbakken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer