TIL TOPPS:  Domen Prevc (til venstre) og Peter Prevc (i midten) kom på de to første plassene i verdenscuprennet i Sapporo i dag. Her fra den internasjonale pressekonferansen etterpå. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
TIL TOPPS: Domen Prevc (til venstre) og Peter Prevc (i midten) kom på de to første plassene i verdenscuprennet i Sapporo i dag. Her fra den internasjonale pressekonferansen etterpå. FOTO: TORE ULRIK BRATLANDVis mer

Hoppsportens sjokkbrødre: - Vi snakker ikke så mye med hverandre

Dobbelt Prevc i Sapporo.

SAPPORO (Dagbladet): Hopperne fra Slovenia sørget for storeslem da de tok de tre første plassene i verdenscuprennet i Sapporo i dag. Peter Prevc (23) vant foran lillebroren Domen Prevc (16), mens Robert Kranjec ble nummer tre.

Les også: Forfang mystisk matforgiftet

Dette er andre gang at brødrene Prevc står sammen på pallen i verdenscupen. De er også de første brødrene i historien som gjør dette.

På den internasjonale pressekonferansen i Japan etter rennet spurte Dagbladet hvordan det er å være brødre og konkurrenter. Hva snakker de om før, under og etterpå?

Bruker kroppsspråk - Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare. Vi er brødre, men det betyr ikke at vi snakker så mye med hverandre. Vi bruker kroppsspråket. Og det er det. Ut fra det perspektivet er det ganske kjølig, sier Domen.

- I konkurranse, eller i bakken, er han en hvilken som helst annen. Men utenfor hoppbakken kan jeg kommentere oppførselen hans. Han er ofte forvirret når han kommer til en ny plass, svarer Peter.

Første gang de sto på pallen sammen var i sveitsiske Engelberg før jul. Også den gangen var rekkefølgen den samme.

- Spesielt I kjøvannet av Prevc-brødrene måtte blant andre nordmennene spille annenfiolin. Joachim Hauer ble bestemann på 14. plass.

Les også: Gangnes tok innpå erkerivalen. Så ble han disket

- Tre slovenere på pallen er selvfølgelig spesielt. Det første hoppet mitt var ikke bra, men det andre var mye bedre. Nå skal jeg slappe av. I morgen er det nytt renn, sa Peter Prevc, som landet på 131,5 og 136,5 meter.

Han leder verdenscupen foran Severin Freund fra Tyskland og Kenneth Gangnes.

Domen Prevc har startet 12 ganger i verdenscupen. Han debuterte i Klingenthal 21. november, og regnes som det nye hoppgullet i Slovenia. Storebror Peter er ikke gamle karen han heller - 23 år.

IKKE TIL Å STOPPE:  Peter Prevc. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
IKKE TIL Å STOPPE: Peter Prevc. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer