Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hoppstjernen måtte smile da han åpnet julegave ni dager etter skrekkfallet

Trolig årets nyttigste gave.

TILBAKE: Hoppstjernen Thomas Morgenstern er klar for hoppuka etter det stygge fallet for ti dager siden. Til jul fikk han en ny hjelm. Foto: Thomas Morgenstern/Twitter.
TILBAKE: Hoppstjernen Thomas Morgenstern er klar for hoppuka etter det stygge fallet for ti dager siden. Til jul fikk han en ny hjelm. Foto: Thomas Morgenstern/Twitter. Vis mer

(Dagbladet): Skisjternen Thomas Morgenstern (27) opplevde alle hopperes mareritt da han falt og smalt i bakken i Titisee-Neustadt for ti dager siden.

Østerrikeren fikk skader i hånda og brystet. I tillegg var ansiktet kraftig forslått etter møtet med snø og is etter et svev på 141 meter.

Nå er formen på rett vei og hopp-profilen er klar for hoppuka som starter søndag.

Nyttig julegave I går feiret Morgenstern jul - og skistjernen publiserte et bilde på Twitter med den julegava som kan bli den viktigste resten av vinteren.

- Hva fikk du til jul? Jeg fikk en ny hjelm, skrev Morgenstern, med et påfølgende blunkefjes.

Hjelmen kommer godt til nytte når hoppuka starter til helga. For 27-åringen var heldig som slapp unna skrekkfallet med mindre skader. Morgenstern var bevisstløs og ble fraktet med luftambulanse til sykehuset i Freiburg.

- Det er som en seier å regne at jeg ikke ble mer skadet i fallet, sa Morgenstern til nyhetsbyrået APA.

Starter i Oberstdorf Det var bindingen på venstre ski som løsnet og forårsaket fallet.

SMERTE: Thomas Morgenstern falt og hadde vondt etter et fall i Titisee-Neustadt 15. desember. Foto: EPA/DANIEL MAURER
SMERTE: Thomas Morgenstern falt og hadde vondt etter et fall i Titisee-Neustadt 15. desember. Foto: EPA/DANIEL MAURER Vis mer

- Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å beholde den gode følelsen jeg hadde før fallet. Det tror jeg skal gå bra, for jeg har noen triks jeg kan bruke, sa Morgenstern.

Hoppuka starter med renn fra Oberstdorf.

Norge sender seks hoppere til den 62. tysk-østerrikske hoppuken: Anders Bardal (Steinkjer), Anders Fannemel (Hornindal), Tom Hilde (Asker), Ole Marius Ingvaldsen (Steinkjer), Anders Jacobsen (Ringkollen), Rune Velta (Lommedalen).

Slik går rennene: Oberstdorf (29/12), Garmisch-Partenkirchen (1/1), Innsbruck (4/1) og Bischofshofen (6/1).