Hopptalent i skrekkulykke

Skihopperen Simen Aasen Markeng (20) mener selv at han hadde englevakt da han havnet i en bilulykke mandag kveld.

STORE SKADER: Personbilen fikk store materielle skader, mens renovasjonsbilen slapp unna med mindre skader. Foto: PrivatClick to add image caption
STORE SKADER: Personbilen fikk store materielle skader, mens renovasjonsbilen slapp unna med mindre skader. Foto: PrivatClick to add image caption Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld var hopptalentet Simen Aasen Markeng i en trafikkulykke. Han skal ha truffet en renovasjonsbil i en hastighet på rundt 80 km/t.

Til Dagbladet forteller skihopperen at han hadde englevakt.

- Bil mot «lastebil» er dårlige odds, forteller Aasen Markeng, som på egen hånd kom seg ut av bilen etter ulykken.

Aasen Markeng mener at han selv ikke har ansvar for ulykken og at det er sjåføren av renovasjonsbilen sin feil.

- Jeg kom kjørende fra Roa, retning Jevnaker på E16. I motgående retning kom «lastebilen», som skulle til venstre og med det krysse feltet jeg kjørte i. I stedet for å stoppe opp og vente til jeg og bilene bak meg hadde kjørt forbi, slenger han seg ut foran meg. Det ble en krasj i rundt 80 km/t.

SMERTER: Simen Markeng måtte ha to døgn på hjerteovervåkning. Foto: Privat
SMERTER: Simen Markeng måtte ha to døgn på hjerteovervåkning. Foto: Privat Vis mer

Det var Oppland Arbeiderblad som omtalte saken først.

- Hadde englevakt

20-åringen ble sendt til intensiven på hjerteovervåkning i et døgn, før han ble sendt til kirurgisk avdeling for hjerteovervåkning der. Skihopperen fikk dra hjem seint onsdag kveld.

- Politiet skjønner ikke hvordan jeg har kommet levende fra ulykken. Jeg har hatt enorm englevakt, forteller han.

Oppland Arbeiderblad har vært i kontakt med selskapet som eier renovasjonsbilen. Til avisa forteller daglig leder, Stian Dalby Mathisen, følgende:

TOTALVRAK: Motoren skal ha kommet bakover i torpedoveggen. Foto: Privat
TOTALVRAK: Motoren skal ha kommet bakover i torpedoveggen. Foto: Privat Vis mer

- Vår sjåfør har forklart at det var klart da han la over og svingte inn mot Lunner sentrum, ellers ville han ikke tatt svingen. Det er mulig at høy fart i forbikjøringsfeltet kombinert med at avkjørselen er midt i en sving, har vært medvirkende her, sa han til avisa tirsdag.

Store smerter

Brudd på brystbeinet, store smerter og lammelser i venstre arm er skadene han har pådratt seg. Han har også store smerter i foten.

- De smertene kommer av at motoren kom inn og bakover i torpedoveggen (delen som skiller motorrommet og førerhuset i bilen, journ.anm.).

Aasen Markeng, som hopper for Lensbygda Sportsklubb, kom på 40. plass og kvalifiserte seg ikke til andre omgang under NM i hopp stor bakke tidligere i år. Sommersesongen går i gang 11. august, men det blir uten Aasen Markeng.

Han har fått beskjed om å la bruddet gro. Han har også fått mulige nerveskader i armen.

- Smertene kommer til å vare i lang tid, forteller han.

NM I HOPP: Simen Aasen Markeng fra Lensbygda Sportsklubb i svevet i første omgang av NM hopp stor bakke i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
NM I HOPP: Simen Aasen Markeng fra Lensbygda Sportsklubb i svevet i første omgang av NM hopp stor bakke i Holmenkollen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Onsdag morgen, før Aasen Markeng fikk reise hjem, fikk han kjøpt seg fire flaxlodd på sykehuset. Det ble dessverre ingen gevinst for 20-åringen fra Lensbygda.

- Man kan vel si at flaksen er brukt opp, forteller han spøkefullt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer