Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopptreneren var åpen om datterens depresjon. Nå er hun død

Døde etter koma.

I SORG: Østerrikes tidligere sjefstrener Alexander Pointner. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Østerrikes tidligere sjefstrener Alexander Pointner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Han blir omtalt som tidenes hopptrener, østerrikeren Alexander Pointner (44). Nå befinner han seg i bunnløs sorg. Tenåringsdatteren Nina (17) er død.

For 13 måneder siden forsøkte hun å ta sitt eget liv. Hun mislyktes, men endte i koma med hjerneskade. Torsdag døde hun, skriver Østerrikes største avis, Kronen Zeitung, og flere andre aviser.

Pointner trente de østerrikske hopperne fra 2004 til 2014. Det var med betydelig suksess. I en periode var Østerrike uslåelig i hoppbakken - med 31 mesterskapsmedaljer i OL og VM. 17 av dem var i gull.

Tunge depresjoner Men privat har Pointner hatt det tøft. For rundt ett år siden fortalte han om sin kamp mot tunge depresjoner.

- Det var en periode der jeg ikke klarte å komme meg opp av senga, fortalte treneren i et radioprogram.

Bakgrunnen for depresjonene var - etter det som kom fram - stress i jobben og at sønnen Max ble behandlet for depresjoner i 2012. Han lå på sykehus i tre måneder.

I koma I november 2014 toppet det seg. Datteren Nina var 16 år da hun forsøkte å ta livet sitt. Hun lyktes ikke, men har hele tida ligget i koma.

I et TV-program for noen uker siden var Pointner åpen om det som hadde skjedd.

- Jeg ble lamslått. Det er det verste øyeblikket i mitt liv. Endelig trenger jeg ikke å spille skuespill mer. Nå vet folk hva som har skjedd, sa han.

Alene hjemme Datteren ble funnet av moren Angela:

- Hun ringte meg for å høre om jeg kunne hente henne på skolen, for hun følte seg ikke bra, men ville ikke snakke mer om det. Seinere var jeg nødt til å dra ut en tur, og hun ble alene hjemme. Og det var da hun gjorde det, fortalte hun, ifølge Sport24.

Foreldrene ga aldri opp håpet:

- Jeg er overbevist om at det kommer til å bli bra igjen. Ingenting kan få meg til å gi opp det håpet. Det er håpet som holder meg gående, sa Pointner.

Torsdag var alt håp ute.

Konsulent Nylig ble det kjent at Pointner var inne i hoppsporten igjen.

Han er blitt trukket inn som konsulent for eks-juniorverdenmester Vladimir Zografski fra Bulgaria. Planen skal ha vært å reise til verdenscuprennene i Engelberg i Sveits i helga.

Det er ikke et tema lenger.

SUKSESS:  Alexander Pointner ledet de østerrikske hopperne til betydelig suksess. Her fra en lagkonkurranse i tyske Willingen i 2009. Fra venstre Wolfgang Loitzl, Markus Eggenhofer, Andreas Kofler og Thomas Morgenstern. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Alexander Pointner ledet de østerrikske hopperne til betydelig suksess. Her fra en lagkonkurranse i tyske Willingen i 2009. Fra venstre Wolfgang Loitzl, Markus Eggenhofer, Andreas Kofler og Thomas Morgenstern. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media