Hopptrening utsatt - kjøres før kvalik

Ett fett for Bystøl.

PRAGELATO (Dagbladet.no): Dagens hopptrening, den siste før kvalifiseringen i morgen kveld, ble avlyst på grunn av for sterke vindkast i den store OL-bakken.

Hoppsjef Clas Brede Bråthen anså det som en fordel hvis treninga ble strøket helt - fordi de norske hopperne har selvtillit og alle deltok på tirsdagens trening.

I kveld ble det likevel bestemt at treninga skal gjennomføres. Den utsettes bare til kl. 16 i morgen, to timer før kvaliken. Kanskje fordi topphoppere som Jakub Janda og Matti Hautamäki ennå ikke har prøvd bakken.

- Nå er de snille med dem. Men det er greit det, sier Roar Ljøkelsøy til Dagbladet.no.

Lars Bystøl føler han ikke trenger flere hopp, og bryr seg verken om flytting eller avlysning.

- Jeg har uansett flere hopp enn andre. De var ganske så bra, også. Jeg har en brukbar feeling med bakken, den passer meg bra, sier Bystøl til Dagbladet.no.

Hopptrener Mika Kojonkoski vil vente med å ta ut firemannslaget til etter treninga i morgen ettermiddag.

Tre mann er selvskrevne: OL-mester Bystøl, bronsevinner Ljøkelsøy og Bjørn Einar Romøren. Sigurd Pettersen og Tommy Ingebrigtsen slåss om den fjerde plassen.

- Jeg har lyst til å hoppe, selvfølgelig. Jeg hadde tre greie hopp tirsdag, helt middels. Tommy var ikke bedre. Vi får se, sier Pettersen til Dagbladet.no.

FORGJEVES BESØK I DEN STORE OL-BAKKEN: Lars Bystøl (t.v) og Sigurd Pettersen får ett treningshopp i morgen, så tas laget ut til både kvaliken fredag kveld  konkurransen lørdag. Foto: Gorm S. Andresen
FORGJEVES BESØK I DEN STORE OL-BAKKEN: Lars Bystøl (t.v) og Sigurd Pettersen får ett treningshopp i morgen, så tas laget ut til både kvaliken fredag kveld konkurransen lørdag. Foto: Gorm S. Andresen Vis mer