Hopptur!

I går kveld ble det endelig ro i Hopp-Norge, da toppidrettssjef Bjørge Stensbøl tok ut fire hoppere til OL i Salt Lake City. - Vi har hatt bra framgang på Lillehammer, sier hoppsjef Ken Roar Elverum til Dagbladet.

Stensbøl og assisterende toppidrettssjef er allerede på plass i Salt Lake City, og derfra sendte de det glade budskap til en nervøs hoppgjeng.

I nesten en uke har Tommy Ingebrigtsen, Roar Ljøkelsøy, Anders Bardal og Lars Bystøl hatt god kvalitet under treningsleiren på Lillehammer.

- Både Tommy og Roar ligger innenfor kriteriene. Når vi først sender to, og det er en lagkonkurranse der borte, er det et enkelt valg å sende med to unge hoppere som satser fram mot Torino-OL i 2006, sier toppidrettssjef Bjørge Stensbøl til NRK.

Flotte forhold

De to siste dagene har de norske hopperne hoppet sammen med de beste tyskerne, med Sven Hannawald og Martin Schmitt i spissen.

- Under veldig flotte forhold, sier Elverum.

- Har det vært forskjell på de norske og tyske hopperne, sett med en vanlig tilskuers øyne, Elverum?

- Det som er tilfelle er jo at Hannawald og Schmitt hopper veldig bra på ski, men et par av våre har strukket seg over 130 meter, sier Elverum.

- Og vi har hatt hoppere som har vært stabile på over 120.

Han trekker først og fremst fram unggutta Anders Bardal og Lars Bystøl. Men også Tommy Ingebrigtsen har vist god framgang etter fallet sitt tidlig i forrige uke.

Elverum vektlegger at kvalitet på trening er alfa og omega for å lykkes i bakken. Lillehammer-oppholdet har vært bra, nå er det vel så viktig å bevare denne kvaliteten utover i kommende uke.

- Til helga er det NM i Høydalsmo og Odnesbakken, og da må vi holde fokus på det vi skal gjøre, sier Elverum.

Ikke realistisk

Han vil ikke si for mye om forventningene til OL om 11 dager, men innrømmer at det er en god drøm å tenke på medalje.

- Men drømmen er ikke realistisk, legger Elverum fort til.

- Det er for tynt grunnlag ut fra hva som er prestert tidligere i sesongen.

Sjøltillit

Elverum forteller at Salt Lake City bare er ett av mesterskapene som hopperne tenker på, det andre er skiflygings-VM i Harrachov i Tsjekkia i mars.

- I skiflyging har vi ofte gjort det bedre enn i mindre bakker, sier han. Når Elverum sammen med resten av trenerne og hopperne setter kursen til USA, er det med en porsjon mer sjøltillit gutta setter utfor OL-bakkene.

- Det man jo vet om hopping, er at man kan komme i bra form på kort tid - hvis man har tur, sier Ken Roar Elverum.

- Og som du vet, utrolige ting kan skje i skihopping.

<B>STIGENDE FORM: Her Tommy Ingebrigtsen i aksjon.
MYE KAN SKJE: Hoppsjef Ken Roar Elverum drømmer om en OL-medalje, men tror ikke det er realistisk. - Det man jo vet om hopping, er at man kan komme i bra form på kort tid - hvis man har tur, sier han.