Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopptur

Roar Ljøkelsøy er storfornøyd med andreplass i Harrachov. Nå håper han den svake hoppinga er over.

Etter flere magre år ble forrige sesong en parademarsj for de norske hopperne med 13 verdenscupseirer av 22 mulige og sammenlagtseier i Hoppuka.

Årets sesong har vært tyngre, uten en eneste norsk pallplassering. Før i går.

Hoppet seg opp -  Det har ikke vært bra nok. Når du får en så god sesong som vi hadde i fjor, vil du i alle fall ikke være noe dårligere året etter, sier Ljøkelsøy til Dagbladet.

Og han prøver på ingen måte å bortforklare den svake innsatsen.

-  Det er ikke bare snakk om tilfeldigheter, vi har ikke vært gode nok. Teknikken er ikke optimal. Det går på småting som for eksempel timing. Mye kan bli bedre.

Det håper Ljøkelsøy det nå blir. I går lå han på tredjeplass etter førsteomgang - bak Jakub Janda og Janne Ahonen. Janda falt ned til tredjeplass etter andrehoppet, og dermed vant Ahonen sin femte verdenscupseier på seks forsøk - 1,5 poeng foran Ljøkelsøy.

Til Engelberg Landslagstrener Mika Kojonkoski er godt fornøyd med helga.

-  I helga har vi vært beste nasjon, og Roar kom på pallen. Et slikt resultat vil hjelpe de andre framover, sier finnen.

-  Nå er vi «back in bussiness».

Til helga skal hoppgutta i aksjon i sveitsiske Engelberg. Det blir den siste testen før avreise til Oberstdorf og Hoppuka.

-  Hoppuka ligger i bakhodet, og jeg håper å være i toppform til da. Men nå gleder jeg meg aller mest til å hoppe i Engelberg. Jeg trives godt i den bakken, sier Roar Ljøkelsøy.

FORNØYD: Roar Ljøkelsøy.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media