- Hoppuka er ødelagt

Romøren langt nede etter fall.

OBERSTDORF (Dagbladet.no): Bjørn Einar Romøren er mannen som har hoppet lengst i verden. Det skjedde da han fløy 239 meter i Planica i 2005.

I februar kan han jage liknende lengder når skiflyger-VM arrangeres i Oberstdorf, men i dag var det Hoppuka som gjaldt i den tyske fjellandsbyen.
 
Dagen ble dessverre ikke slik «ørna fra Hosle» hadde håpet. Han falt, og ble trukket kraftig på stilen - til tross for at han sjøl følte han gikk ramlet etter fallgrensa.

- Hoppuka er egentlig over nå, ja. Jeg reiser ikke hjem eller noe sånt, men det er klart jeg er skuffet. Hoppuka er viktig, så jeg vil gjøre det best mulig - sjøl om jeg ikke hadde enorme forhåpninger på forhånd, sier han skuffet.

Også Østerrikes Andreas Kofler gikk over ende under dagens renn - og også han slapp heldig fra det hele, etter at det først så dramatisk ut.

- Det var ikke noe i veien med prepareringen. Jeg så ikke Koflers hopp, men jeg falt fordi jeg la meg for mye på og datt rett ned mot bakken. Dermed måtte jeg hive meg opp, før jeg etter hvert mistet kontrollen, forklarer Romøren sitt uhell.

- Nå må jeg forsøke å komme fort over skuffelsen, legger han til.

For med ytterligere tre Hoppuke-renn - og ikke minst skiflyger-VM om halvannen måned - er det rett og slett ikke tid til å tenke negativt.

HER GÅR DET GALT: Bjørn Einar Romøren sto lenge støtt, men falt til slutt og skar ut mot vantet til venstre. Dermed endte han helt nede på 39.-plass. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
HER GÅR DET GALT: Bjørn Einar Romøren sto lenge støtt, men falt til slutt og skar ut mot vantet til venstre. Dermed endte han helt nede på 39.-plass. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer
- Hoppuka er ødelagt