- Hoppuka er ødelagt

Romøren langt nede etter fall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet.no): Bjørn Einar Romøren er mannen som har hoppet lengst i verden. Det skjedde da han fløy 239 meter i Planica i 2005.

I februar kan han jage liknende lengder når skiflyger-VM arrangeres i Oberstdorf, men i dag var det Hoppuka som gjaldt i den tyske fjellandsbyen. Dagen ble dessverre ikke slik «ørna fra Hosle» hadde håpet. Han falt, og ble trukket kraftig på stilen - til tross for at han sjøl følte han gikk ramlet etter fallgrensa.

- Hoppuka er egentlig over nå, ja. Jeg reiser ikke hjem eller noe sånt, men det er klart jeg er skuffet. Hoppuka er viktig, så jeg vil gjøre det best mulig - sjøl om jeg ikke hadde enorme forhåpninger på forhånd, sier han skuffet.

Også Østerrikes Andreas Kofler gikk over ende under dagens renn - og også han slapp heldig fra det hele, etter at det først så dramatisk ut.

- Det var ikke noe i veien med prepareringen. Jeg så ikke Koflers hopp, men jeg falt fordi jeg la meg for mye på og datt rett ned mot bakken. Dermed måtte jeg hive meg opp, før jeg etter hvert mistet kontrollen, forklarer Romøren sitt uhell.

- Nå må jeg forsøke å komme fort over skuffelsen, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer