Hoppuka omtrent avgjort på ny norsk jubeldag: - Helt utrolig

Gangnes på pallen igjen.

IMPONERTE IGJEN: Kenneth Gangnes slo til med en ny pallplassering i Hoppuka. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler
IMPONERTE IGJEN: Kenneth Gangnes slo til med en ny pallplassering i Hoppuka. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLO/INNSBRUCK (Dagbladet): De norske hopperne imponerte med en strålende 1. omgang i hoppukerennet i Innsbruck med seks nordmenn blant de 15 beste.

I finaleomgangen slo hjemmehåpet Michael Hayböck til med et sterkt hopp under krevende forhold og ledet helt til Johan André Forfang banket til med 124 meter.

Det tyske hoppesset Severin Freund hoppet imidlertid enda lengre enn 20-åringen fra Tromsø og var konkurransens nye leder før Kenneth Gangnes og Peter Prevc ventet på toppen.

Gangnes har levert stabile toppresultater hele sesongen - ikke minst under Hoppuka - og kapret en ny pallplass i Innsbruck. Gangnes sikret 3. plassen, mens Forfang ble nummer fire på en ny norsk jubeldag.

- Det er helt utrolig hvor bra de norske gutta leverer. De er jo på pallen i nesten hvert eneste renn, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

- Det er helt fantastisk å være på pallen i et slikt renn. Det er helt vilt, sier Gangnes til NRK.

Prevc mot hoppukeseier Prevc taklet presset mesterlig, hoppet ifra samtlige av konkurrentene og tok en ny seier i Innsbruck. Dermed leder Prevc suverent i sammendraget og kommer etter all sannsynlighet til å vinne Hoppuka sammenlagt.

Den som leder Hoppuka etter rennet i Innsbruck, bruker å vinne Hoppuka til slutt. Prevc har hele 19,7 poengs forsprang på Freund, mens Gangnes på 3. plass er 42 poeng bak sloveneren i sammendraget.

Hayböck er kun poenget bak Gangnes i kampen om 3. plassen, mens Forfang og Anders Fannemel følger henholdsvis 20 og 30 poeng bak østerrikeren igjen på 5. og 6. plass. Med andre ord har Norge tre mann topp seks i sammendraget.

- Det blir et «rotterace». Det blir spennende å se om jeg klarer å beholde 3. plassen sammenlagt, sier Gangnes.

Både Fannemel, Tom Hilde, Joachim Hauer og Andreas Stjernen falt alle nedover på resultatlista i finaleomgangen i dagens renn. Fannemel lå på 9. plass etter 1. omgang, men ble til slutt nr. 12. Hilde falt fra 10. til 17. plass, Stjernen fra 12. til 19. plass og Hauer fra 15. til 25. plass.

Daniel André Tande kom aldri til finaleomgangen.

SUVEREN: Peter Prevc ligger an til å vinne Hoppuka. REUTERS/Dominic Ebenbichler
SUVEREN: Peter Prevc ligger an til å vinne Hoppuka. REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer