Hoppuke- favoritten

Landslagstrener Mika Kojonkoski tror Janne Ahonen vinner sammenlagt, men forventer norske pallplasseringer.

-  Janne har høyest kapasitet, og er den mest rutinerte og stabile av hoppukedeltakerne. Han behersker alle slags forhold, og tar ut maksimalt uansett om det snør, regner, er bakvind eller oppdrift. Janne vinner igjen, sier Kojonkoski til Dagbladet foran dagens kvalifisering i Oberstdorf.

Norsk på pallen

Også nordmennene tror han vil oppleve ei bra hoppuke.

-  Både i enkeltrennene og sammenlagt forventer jeg pallplasseringer. Vi skal være med og kjempe hele veien, og ha én blant de tre beste i sammendraget. Jakub Janda blir også sterk, men han slår ikke Ahonen sammenlagt, sier Mika Kojonkoski.

OL-medalje størst

Sigurd Pettersen er siste nordmann som vant hoppuka (vinteren 2003/2004). Ahonen (som gikk til topps første gang i 1998/99), og ligger foreløpig på andreplass i verdenscupen, bak Janda.

-  Det store målet mitt i vinter er å ta en individuell OL-medalje. Jeg har 14 VM-medaljer, men bare en lagmedalje i OL. Det håper jeg å gjøre noe med, sier Ahonen til Dagbladet.

Neste dragracing

 FAVORITTEN:  Finske Janne Ahonen vant fjorårets åpningsrenn i Hoppuka i Oberstdorf. Hans nyttårsønske er å ta OL-medalje individuelt i Torino i februar. Foto: Daniel Sannum Lauten
FAVORITTEN: Finske Janne Ahonen vant fjorårets åpningsrenn i Hoppuka i Oberstdorf. Hans nyttårsønske er å ta OL-medalje individuelt i Torino i februar. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Torino-OL i februar blir hans siste olympiske leker. Etter hoppkarriéren skal Ahonen bruke all tid på å bli enda bedre i dragracing.

-  Samme hva han driver med, strutter han av indre energi. Ingen tvil om at Janne er en av hoppsportens aller største, sier Mika Kojonkoski.

Én på pallen

Sist vinter ble det én norsk pallplassering, i hoppukestarten i Oberstdorf hvor Roar Ljøkelsøy ble andremann bak Ahonen. Finnen vant også i Garmisch og Innsbruck, mens østerrikeren Martin Höllwarth gikk til topps i avslutningsrennet i Bischofshofen.For Roar Ljøkelsøy, Lars Bystøl, Sigurd Pettersen, Bjørn Einar Romøren, Tommy Ingebrigtsen og Daniel Forfang er det bare én ting som gjelder i dagens kvalifisering i Oberstdorf: Full gass fra første hopp.

SPORT PÅ TV

Kvalifisering i Oberstdorf

NRK 1 kl. 16.15

NORSK PÅ PALLEN: Mika Kojonkoski forventer norske pallplasseringer i Hoppuka.