Hoppuke-drama: Bardal og Forfang kom ikke med flyet

Kan miste kvalifiseringen.

BLE IGJEN PÅ GARDERMOEN:  Anders Bardal. Foto: Bjørn Langsem
BLE IGJEN PÅ GARDERMOEN: Anders Bardal. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): Hopperne Anders Bardal (32) og Johann Forfang (19) kom ikke med flyet som skulle ta dem fra Gardermoen til München i går kveld.

Flyet ble kansellert, og dermed måtte de overnatte på hovedflyplassen. Det skaper trøbbel før Hoppuka, som starter med trening og kvalifisering i Oberstdorf i dag.

- Dette var ikke med i planen. Men vi må bare forholde oss til det, sier trener Alexander Stöckl til Dagbladet.

To timer Bardal og Forfang satte seg på et SAS-fly til München klokka 09.05 i morges. Dette ble ytterligere nærmere en halvtime forsinket, og kom ikke av gårde før klokka 09.31.

Stöckl og de andre hopperne reiste med et tidligere fly i går formiddag.

Flyturen fra Gardermoen til München tar normalt rundt to timer. Fra München til Oberstdorf er det 18-20 mil å kjøre.

Treningen i Schattenbergbakken starter klokka 14.30 i dag. To timer seinere - klokka 16.30 - er det TV-sendt kvalifisering.

- Heldigvis er det ikke fartsgrenser i Tyskland. Også Clas Brede Bråthen (sportssjef) er med flyet, og i München venter en leiebil, forteller Stöckl.

- De kommer til å kjøre direkte til bakken. Jeg håper de rekker det.

Dramatisk Stöckl vet ikke hvorfor flyet ble kansellert i går kveld. Spesielt for Forfang er dette dramatisk. Bardal er blant de ti beste i verdenscupen, og er forhåndskvalifisert til søndagens renn.

Forfang er debutant i Hoppuka og må kvalifisere seg i dag, hvis han skal bli med.

BLE IGJEN PÅ GARDERMOEN:  Johann Forfang. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
BLE IGJEN PÅ GARDERMOEN: Johann Forfang. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer

- Vi må bare ta det som det er. Vi gjør klart utstyret, slik at det er på plass i bakken når de kommer, forteller Stöckl.

- Dette er ikke gunstig. Men hvis du er litt nervøs før Hoppuka, kan dette ta bort tankene fra det. Så kommer du i bakken og er hundre prosent fokusert.

Bombe Nyheten om at Forfang kanskje ikke rekker den første kvalifiseringen i Hoppuka, vil slå ned som en bombe i Tromsø.

At en hopper fra byen er tatt ut til den store begivenheten i Tyskland og Østerrike, er ikke hverdagskost.

Lokale medier har vartet opp med hjemme-hos-reportasjer. Kjæresten Celina Robertsen, mamma Annfrid og pappa Hugo er kjempestolte av 19-åringen. Men en verre start kunne han knapt få.

- Fordelen er at han kjenner bakken her, påpeker Stöckl.

- Bardal og Forfang skulle dra med et annet fly, slik at de slapp å reise så tidlig 2. juledag. Planen var å korte ned på dagen. Men slik gikk det ikke, sier Stöckl.

RAKK FRAM I TIDE:  Verdenscupleder Anders Fannemel og trener Alexander Stöckl på markedsplassen i Oberstdorf i går kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
RAKK FRAM I TIDE: Verdenscupleder Anders Fannemel og trener Alexander Stöckl på markedsplassen i Oberstdorf i går kveld. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer