Hoppverden raser mot Lillehammer: - Pinlig

Kan miste verdenscupen.

OPPGITT:  Alexander Stöckl. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OPPGITT: Alexander Stöckl. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Treninga til verdenseliten i hopp skulle starte klokka 10.00 på Lillehammer i dag. Men på grunn av snøfall måtte treninga utsettes. Årsak: Bakkemannskapene begynte å preparere den klokka 09.30.

Det viste seg å være altfor seint.

- Jeg synes det er synd. Og det er nesten pinlig, sier landslagstrener Alexander Stöckl i et intervju med NRK.

- Vi har visst om værmeldingen en stund, at det skulle komme mye snø i dag. Da skal de som jobber i bakken være klar tidligere om morgenen og preparere bakken. Men når man begynner klokka halv ti - og treninga starter klokka ti - da er det for kort tid.

Kan få konsekvenser Stöckl frykter at det som skjedde i formiddagstimene kan få konsekvenser for Lillehammer som arrangør av verdenscupen i hopp.

- Jeg vet at FIS (det internasjonale skiforbundet) er ganske forbannet når sånne ting skjer. Det er veldig stram tidsplan med jenterenn som går på ettermiddagen. Og så er det kvalik i kveld. Det kan hende rennet ikke blir med på kalenderen til neste år, sier Stöckl til NRK.

Også den tyske treneren Werner Schuster er oppgitt:

- Det er bare 15 centimeter med snø. Med bedre organisering ville det vært mulig å hoppe. Det er trist for hopperne, sier han til NRK.

For lite folk Arenasjef Tore Sørum svarer slik på kritikken til TV-kanalen:

- Det er mulig det ble mer snø enn vi hadde vurdert det til. Vi kunne hatt flere bakkemannskaper. Hadde vi hatt flere folk, kunne vi taklet det bedre.

Kvinnenes renn gikk i ettermiddag som planlagt. Det ble vunnet av japanske Sara Takanashi, med Maren Lundby fra Norge på 3. plass.

Guttas kvalifisering, som skulle startet klokka 20.00, ble avlyst på grunn av været. Rennene går lørdag klokka 16.45 og søndag klokka 14.45.

OPPGITT:  Den tyske treneren Werner Schuster. Foto: NTB Scanpix
OPPGITT: Den tyske treneren Werner Schuster. Foto: NTB Scanpix Vis mer