Hør hvordan han tar til tårene under håndball-sendingen

- Jeg griner som en unge på julaften som har ventet på julaften siden han ble født.

(Dagbladet): Elverum slo Haslum 26-23 i det som var en seriefinale mellom de to beste lagene i toppserien for herrer. Med seieren kunne Elverum endelig juble for et etterlengtet seriegull, deres første på 67 år.

Elverumsradioen har som oftest direktesending fra kampene, og kommentator Leif Tore Surén pleier å stå for underholdningen. Og underholdning er stikkordet når denne mannen tar ordet. Det er mange som har merket seg kommentatorens lidenskap for håndballklubben Elverum.

Mot slutten av dagens seriefinale mot Haslum ble det klart at Elverum ville vinne kampen, og dermed ta seriegull i toppdivisjonen. Det ble for mye for Surén, som ikke klarte å holde tårene tilbake.

«Det ser ut til å bli gull. Jeg kan ikke si det ordet, da begynner jeg å grine. Jeg griner som en unge på julaften som har ventet på julaften siden han ble født. Jeg må tørke unna noen tårer her, for jeg ser snart ikke. Det blir ikke noe bedre», sier Surén mens han kommenterer.

Da Dagbladet ringte ham noe senere var han litt roligere.

- Tårene bare rant, det var så stort, sier Leif Tore Surén til Dagbladet og fortsetter:

- For meg personlig betyr det veldig mye. Vi har ventet i 67 år på denne seieren. Jeg har blant annet vært med lagbussen, og er på fornavn med spillerne. Vi har et felles mål. Det er «vi». Hele Elverum er med og tar denne seieren.

Ikke første gangen Det er imidlertid ikke første gangen han begynner å grine på direkten. I sluttminuttene i gullkampen mellom Elverum og Haslum i fjor åpnet han tårekanalene på nytt.

- Hahaha. Nei, det er nok ikke første gangen jeg griner. Det var i finalen i fjor da vi dessverre tapte mot Haslum. Da klarte jeg ikke å holde igjen tårene, sier Surén.

Han har allerede fått kallenavnet «Hulken» på grunn av hulkingen på radioen, og det navnet blir nok ikke mindre brukt etter dagens sending. Det blir sagt om kommentatoren at folk kjører til side og stopper bilene for ikke å kjøre av veien, og at andre glemmer å hente ungene i barnehagen når Surén går på lufta, ifølge Østlendingen.

Han har bare kommentert håndball i halvannet år. I dag kunne du høre på radioen at rekordmange 300 mennesker hadde funnet veien til Elverumskanalen.

Og da Dagbladet ønsket et ord med kommentatoren tidligere i dag, skjedde det at vi ringte midt under radiosendingen. Det stoppet imidlertid ikke den eksentriske kommentatoren fra å ta telefonen.

- Jeg er live på radioen, dere må ringe tilbake!

Elverum fikk revansj etter at seriegullet glapp i siste serierunde i fjor. Da var situasjonen tilsvarende med seriefinale på bortebane. Haslum vant 30-28 og sikret sin andre strake eliteserietriumf, skriver NTB.