Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hør hymnen Ståle får gåsehud av

Og det får FC København-treneren i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Åtte kamper i Champions League i kveld direkte på Dagbladet.no!

(Dagbladet.no): Det blir et magisk øyeblikk for Ståle Solbakken når FC København får ilddåpen i Champions Leagye mot Benfica i kveld. Han regner med å komme i høytidsstemning allerede før kampen sparkes i gang - når den majestetiske Champions League-hymnen runger ut av høyttaleranlegget.

- 40 000 kommer til å synge med på hymnen. Da kommer nok gåsehuden. Man skal være rimelig blasert hvis ikke, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.no.

Han mener presset på FC København er ikke-eksisterende etter at de sensasjonelt slo ut Ajax i den siste kvalifiseringsrunden.

- Vi var bare nervøse i første kvalikrunde mot MyPa. Etter det ble alt en bonus, og da vi slo ut Ajax brøt vi en barriere. Vi trenger ikke lenger være nervøse, det er første gang klubben er i Champions League og spillerne er blitt historiske, sier Solbakken.

Har ikke kontaktet Rosenborg

Like etter Ajax-triumfen spurte Dagbladet om han ville kontakte Rosenborg for å få råd - og Solbakken tente på ideen.

- Kanskje det. Det var faktisk et godt forslag! Jeg har ikke lagt den planen enda, så det får vi se på, sa han.

FÅR GÅSEHUD: Når Champions League-hymnen strømmer ut av høyttalerne i Parken i kveld, kommer Ståle Solbakken til å ha gåsehud på sidelinja. Foto: EPA
FÅR GÅSEHUD: Når Champions League-hymnen strømmer ut av høyttalerne i Parken i kveld, kommer Ståle Solbakken til å ha gåsehud på sidelinja. Foto: EPA Vis mer

Noen telefon opp til Brakka i Trondheim har det imidlertid ikke blitt.

- Nei, det har det faktisk ikke blitt. Men jeg har sett omtrent all kampene Rosenborg har spilt hjemme og borte i Champions League, og vet hva de har gjort, sier Solbakken.

Som har planen klar foran kveldens kamp i Parken.

- Vi kommer til å gripe an kampen, og sette vårt preg på den. I perioder vil nok Benfica ha ballen mest, men det er viktig at vi er trygge og kompaktem, og kan kjøre kontringer på dem.

- Hva kommer du til å fortelle spillerne før kampen?

- Jeg kommer til å sørge for at de nyter det, og tømmer seg for krefter. De får ikke la alvoret gå innpå seg, men føle at de får oppleve noe stort, sier Solbakken.

Representerer ikke Norge

Det er første gang på åtte år at Danmark er representert i den aller gjeveste fotballturneringen, og foruten Benfica er FC København i gruppe med Manchester United og Celtic.

image: Hør hymnen Ståle får gåsehud av

Solbakken varsler en respektløs tilnærming til alle kampene.

- United trenger vel ikke noen nærmere presentasjon, og har fått en knallstart i Premier League. Vi skal være på samme ferdighetsnivå som Celtic, mens Benfica slo ut lag som Manchester United og Liverpool i fjor. På en veldig god dag kan vi slå dem, men jeg kan love at vi skal knalle til i alle seks kampene..

- Føler du at du representerer Norge litt også?

- He-he, nei, det får Hangeland og Bergdølmo ta seg av, sier Solbakken.

• Din mening: Klarer FC København å bli blant de to beste i gruppa?

<B>I EKSTASE: Ståle Solbakken gikk bananas da FC København slo ut Ajax i den siste kvalifiseringsrunden til Champions League.