MATCHVINNER: Diego Silva (t.h.) ble matchvinner med kampens eneste scoring mot Sandefjord.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIX
MATCHVINNER: Diego Silva (t.h.) ble matchvinner med kampens eneste scoring mot Sandefjord.Foto: Trond Reidar Teigen / SCANPIXVis mer

- Hører ikke hjemme på toppen av Tippeligaen

Rekdal lar seg ikke lure av AaFK på tabelltopp etter seier mot Sandefjord.

||| SANDEFJORD (Dagbladet): Sandefjord - Aalesund 0-1.

Aalesund imponerte ingen, men vant på en dårlig dag i Sandefjord, og overtok med det serieledelsen i Tippeligaen - i hvert fall for et par timer.

På tross av en solid sesonginnledning mener trener Kjetil Rekdal at laget hans ikke hører hjemme i toppen av norsk klubbfotball.

- Tabellsituasjonen lyver litt. Vi har vært heldig med kampoppsettet hittil i sesongen og hører mer hjemme mellom 6.- og 9.-plass enn på toppen av Tippeligaen, sier Rekdal, ifølge NTB.

Lavt tempo, få sjanser Dårlig bevegelse og svakt pasningsspill preget det den første halvtimen i Sandefjord, og publikum måtte da også vente i 13 minutter før noen av lagene maktet å skape en skikkelig målsjanse.

Aalesunds Magnus Sylling Olsen fyrte løs fra 16-meteren, men Sandefjord-keeper Espen Bugge Pettersen var der med en «TV-redning», og slo ballen til hjørnespark.  Malick Mane var et aktivum for Sandefjord offensivt, men det ble bare nesten, og kampen var drøyt 20 minutter gammel før hjemmelaget noterte seg for sin første gode målsjanse. Ørjan Røyrane fikk ballen i gunstig posisjon, og fyrte løs fra cirka 18 meter.

Aaalesund-keeper Anders Lindegaard hadde imidlertid få problemer med å holde ballen i fast grep.

Tor Hogne Arøy fikk en gylden mulighet etter en halvtimes spill, men headet innlegget fra Magnus Sylling Olsen et par meter utenfor.

Rune Ertsås hadde en god mulighet for Sandefjord tre minutter senere, men headingen ble for svak, og Anders Lindegaard kunne enkelt plukke ned ballen. Bare minuttet senere fikk Espen Nystuen en tilsvarende mulighet, men også denne gang kunne Lindegaard redde enkelt.

Aalesund skapte skuffende lite fremover i første omgang, og det var lite som vitnet om at klubben er i toppen av Tippeligaen.

Sandefjord hevet seg mot slutten av omgangen, men slet med uttellingen.   Silva avgjorde Fem minutter ut i andre omgang ropte Aalesund-fansen på straffe.Tor Hogne Aaraøy falt innefor 16-meteren etter en av mange dueller med Sandefjord-kapten Espen Nystuen, men dommer Svein Erik Edvartsen vinket spillet videre.

Fem minutter senere ville Sandefjord-publikummet ha straffe for en hands, men nok en gang vinket Edvartsen spillet vdere. Espen Bugge Pettersen reddet mesterlig minuttet senere, etter en god heading av Magnus Sylling Olsen.

Men så - i det 57. minutt av kampen - måtte han la seg overliste: Diego Silva - som hadde vært så og si usynlig i kampen til da - fikk stå umarkert innefor 16-meteren, og på halvspretten kunne han prikke inn 0-1 for Aalesund med et velplassert skudd.

Tor Hogne Aarøy hadde en god mulighet til å øke til Aalesunds ledelse 20 minutter før full tid, men nok en «TV-redning» fra Espen Bugge Pettersen hindret scoring på Aarøys heading etter hjørnespark.

Aalesund la seg noe lavere på banen etter scoringen, men selv om Sandefjord hadde ballen mye, skapte de få store sjansene foran målet til Anders Lindegaard, og kampen ebbet ut med 0-1 i Aalesunds favør.

- Vi ser ikke på tabellen, vi ser på poengene. Nå har vi 17 poeng, og det er veldig bra, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten.