- Hører på rock og er spinnvill

Arvesen om av-/på-mannen Cancellara. I dag var han på.

– Ingen i verden kan matche Fabian Cancellara på en slik langspurt, mente lagkamerat Kurt Asle Arvesen etter sveitserens oppvisning i Tour de France tirsdag.

Mannen som også vant den 7,9 km lange prologen, og som tipset om egen suksess dagen før, viste rå styrke da han tråkket fra hovedfeltet, hentet inn et firemannsbrudd og vant tredje etappe.
Og det i den gule ledertrøya.

– Fabian er selvsikkerheten selv når han føler seg sterk. Og det gjør han nå. Han er en på/av-mann. Enten sover han, eller så hører han på rockemusikk og er spinnvill, sa Kurt Asle Arvesen om kollegaen i Team CSC.

Etappeseieren var den 26-årige tempoverdensmesterens tredje totalt i Tour de France og hans annen i år.

For tung
Den halvt italienske (faren italiensk, moren sveitsisk) tempospesialisten økte sammenlagtledelsen til 33 sekunder etter oppvisningen.

Cancellara tråkker smått utrolige 550 watt på terskel (melkesyregrensa), som er styrke bare Lance Armstrong kunne vise til i sine glansdager. Sterke Arvesen ligger på 430 watt.

Men forskjellen på Cancellara og Armstrong er betydelige 10 kilo.

– Det betyr mye når det går oppover, og derfor kan ikke Fabian vinne Tour de France sammenlagt, mener Arvesen.

Team CSC satser på Carlos Sastre og Fränk Schleck når fjellene kommer til helgen.

– Det råeste jeg har sett siden Eddy Merckx. Og i den gule ledertrøya, som betyr at alle sitter og vokter ham. Jeg er fryktelig imponert, slo sykkelekspert Dag Erik Pedersen fast.

Slo tilbake
Kurt Asle Arvesen var Team CSCs motor da hovedfeltet bestemte seg for å hente inn et utbrudd mot slutten.
 
Arvesen jobbet hardt og sørget for at spurtlagene tok over opphentingen med mindre enn tre minutters avstand.

– Jeg fikk jobbe litt, men spurtlagene begynte å hjelpe til i seneste laget. Bare en Crédit Agricole-rytter bidro før 30 km-merket. Derfor slet de seg også ut før spurten begynte, og det ble Fabians lykke. Jeg trodde ikke på forhånd at han skulle våge, selv om jeg visste at han har styrke til det, sa den norske Team CSC-syklisten.

Cancellara veltet i massestyrten mandag og skadet den ene armen, men slo kraftig tilbake dagen derpå.

Thor Hushovd endte på 12.-plass, mens Arvesen trillet i mål over halvminuttet bak feltet.

(NTB)
SUVEREN: CSCs sveitsiske rytter Fabian Cancellara lurte alle på innspurten i dag. Men et ordentlig rykk parkerte han de fleste i feltet. Foto: FRANCK FIFE/AFP/SCANPIX
SUVEREN: CSCs sveitsiske rytter Fabian Cancellara lurte alle på innspurten i dag. Men et ordentlig rykk parkerte han de fleste i feltet. Foto: FRANCK FIFE/AFP/SCANPIX Vis mer
- Hører på rock og er spinnvill
IMPONERT: Kurt Asle Arvesen lar seg imponere av lagkamerat og Tour de France-leder Fabian Cancellara, en mann som blir skrevet som en av/på-person.