- Hører til sjeldenhetene

Hoff scoret to på straffe, et spillermål, og sendte igjennom Kim Holmen som ga Lyn fire-målsseier på Color Line Stadion.

(Dagbladet.no): Aalesund - Lyn 0-4

Berg konstanterte det publikum hadde vært vitne til på Color Line stadion:
- Tre mål. Setter to straffer. Espen Hoff var god spillemessig, sa Lyn-treneren til TV2 etter kampen.
Espen Hoff scoret hat trick i sin 50. kamp for Lyn.

Den raske Lyn-spissen hadde ingen problemer med å utnytte sjansene han fikk fra et gjestmildt Aalesund-forsvar, og sørget for at Lyn fikk sin første borteseier siden 1. juli 2007. Hoff var dødelig effektiv og utnyttet sjansene som ble forært Lyn av et Aalesund-lag som spilte langt under pari. 


På spørsmålet om han hadde for vane å score hat trick, svarte den lille Lynspissen kledelig:
- Det hører til sjeldenhetene. I denne kampen får vi fortjent lønn for strevet.

Aalesund begynte best

Sunnmøringene hadde to seire og 9-4 i målforskjell etter de første hjemmekampene på Color Line Stadion. I begynnelsen av kampen fortsatte sunnmøringene den gode trenden og tok kommandoen.

Mathisen kom til tre kvalifiserte målsjanser før det var gått et kvarter av kampen, uten å få uttelling.

I det tiende minutt fikk han servert en herlig crosser av Jääger, men Gustafsson gjorde en enhåndsredning på headingen som var på vei mot den svenske keeperens høyre hjørne. 

Aalesund hadde det meste av spillet, mens Lyn slet med å komme til kvalifiserte målsjanser.

GOD PÅ BORTEBANE: Espen Hoff begraver Lyns bortespøkelse. FOTO: SCANPIX/ SVEIN OVE EKORNSVÅG
GOD PÅ BORTEBANE: Espen Hoff begraver Lyns bortespøkelse. FOTO: SCANPIX/ SVEIN OVE EKORNSVÅG Vis mer

I Det 25. minutt fikk Espen Hoff gå fram og skyte upresset, men dessverre rett på Brown som hadde få problemer med skuddet.

Aalesunds sisteskanse har hatt en solid sesonginnledning og stoppet det Lyn hadde å komme med. I det 29. minutt avverget den store amerikaneren igjen, da han snappet ballen foran tåspissen til Kim Holmen, som ble spilt igjennom av Bjarnason.

8 minutter før hvilen forserte Jonathan Parr forbi sin tidligere kompis og lagkamerat, Magne Simonsen og satte ballen hardt i tverrliggeren. - Mål preger kamper, skulle gjerne scoret jeg, sa Parr til TV2 etter kampen.


To ganger Hoff

Det virket som om den første omgangen skulle ebbe ut i 0-0, men Aalesundforsvaret sørget for å gi gjestene to gavepakker. I det 41. minutt blir Bjarnason hektet bakfra, og dommeren pekte på straffemerket. Espen Hoff setter satte sikkert ballen i mål.

Minutter senere driblet Alexander Mathisen seg forbi Gustafsson, som skubber bort den raske vingen på vei ned for å fange ballen. Dommeren valgte ikke å blåse, noe som for øvrig virket som den rette avgjørelsen.

På overtid i første omgang ble Aalesund-forsvaret igjen straffet. Benjamin Kibebe klarte ikke å holde farta til en lynrask Kim Holmen. Ny korrekt straffe og nytt rødt kort. Espen Hoff satte inn sin andre for dagen, som den enkleste ting i verden. Dommer Svein Oddvar Moens avgjørelser fører ikke til noen innlegg i debatten om norske dommeres fløytekåthet. Til det var forseelsene alt for tydelige.

Lyns trener Henning Berg hadde ingenting å utsette på dømmingen:
- Jeg er fornøyd med at dommeren gjør de rette tingene.

Pangstart på andreomgangen

2. omgang var blitt tre minutter gammel, da Aalesund-forsvaret fortsatte å dele ut gavepakker, til stor fornøyelse for den nøytrale tilskuer. Først bommer Espen Hoff på ballen i avslutningsposisjon. Ballen ruller ut mot dødlinja, skjermet av Amund Skiri, som ser ut til å ha full kontroll. Hoff lurer allikevel til seg ballen, runder Brown og setter inn 3-0 i det åpne målet.

Skiri var den første til å innrømme at han feilbedømte Hoffs hurtighet:
- Jeg hadde en "i dusjen"-manøver på 0-3. Jeg burde vært byttet ut. Desverre for oss hadde vi ingen midstoppere å sette inn.

I det 56. minutt er Hoff igjen farlig frampå, da Lyn kommer på en rask kontring. Han spiller igjennom Kim Holmen, som kommer alene igjennom, og har få problemer med å overliste Brown. 4-0 og Aalesund-fansen måtte innse at den fine hjemmestatistikken ikke kom til å holde.

- Hører til sjeldenhetene

Aalesund-forsvaret vaklet

Lyn fortsatte å dominere banespillet på Color Line stadion, i en kamp som for lengst var punktert. Anført av en gjennombruddsterk Kim Holmen, kom Lyn til en rekke sjanser, uten å få uttelling.

Et vaklende Aalesund-forsvar fikk gang på gang demonstrert at de ikke hadde dagen, og kunne sluppet inn fler mål som følge av aggresive Lyn- angrep i regi av Hoff og Holmen.  

Henning Berg var strålende fornøyd etter kampen, hvor Lyn tidvis rundtspilte motstanderne: 

- Vi er gode. Vi scorer 4 mål og spiller bra fotball. I de tidlige bortekampene har vi også spilt bra fotball uten å få  uttelling.

STRAFFE 2: Kibebe feller Kim Holmen som bakerste mann. FOTO: SCANPIX/ SVEIN OVE EKORNSVÅG
SLALOM:</B> Hoff bruker Brown som rundingsbøye på 3-0.
STRAFFE 1:</B> Johan Arneng feller Theodor Bjarnason. FOTO: SCANPIX/ SVEIN OVE EKORNSVÅG