Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Horgmo slo til og vant X Games-kvalik

Fire nordmenn til X-Games-finale i snowboard.

 I SLAGET:  Få uker før OL viste Torstein Horgmo seg fram fra sin beste side under X Games. Foto: Julie Jacobson / AP / NTB Scanpix
I SLAGET: Få uker før OL viste Torstein Horgmo seg fram fra sin beste side under X Games. Foto: Julie Jacobson / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snowboarder Torstein Horgmo var best under torsdagens kvalifisering i slopestyle i Vinter-X-Games i Aspen. Han får med seg tre andre nordmenn i finalen lørdag.

Horgmo ble belønnet med 93,33 poeng for sitt første «run», noe ingen andre maktet å slå. Den canadiske stjernen Mark McMorris kom nærmest med 92 poeng, mens en annen norsk yndling, Ståle Sandbech ble treer med 91,66.

Halvparten av lørdagens finalefelt i X-Games blir norsk. Emil André Ulsletten (87,33 poeng) fulgte opp med 6.-plass, mens Aleksander Østreng (84) ble nummer åtte.

- Det er rett og slett helt sykt. Vi har fire av åtte i finalen i verdens desidert hardeste konkurranse. Da kan jeg ikke klage, sa landslagssjef Thomas Harstad til NTB etter kvalifiseringen.

- Det var langt over hva vi kunne forvente. Jeg visste at kjørerne er gode nok, men jeg hadde ikke turt å håpe på at fire skulle få full klaff samtidig, la han til.

Favoritter Særlig Horgmo og Sandbech fortsetter å bevise at de er gullkandidater i Sotsji-OL om få uker. Der blir førstnevnte debutant, mens Sandbech deltok i halfpipe i Vancouver-lekene som 16-åring.

Slopestyle er for første gang på OL-programmet i år. For snowboarderne er X-Games en vel så viktig konkurranse, men Harstad er glad for at de norske kjørerne viser form før Sotsji-mesterskapet.

- Det er viktig for selvtilliten at de beviser at det sitter. Deilig å se at de takler presset. De har vært nevnt som favoritter i både OL og X-Games, og jeg har vært litt redd for at det kunne påvirke negativt, sier landslagssjefen til NTB.

Fersking imponerte Særlig Emil André Ulsletten imponerte ham under torsdagens kvalifisering.

- Det er hans første X-Games, og da er det ganske sterkt å gå rett til finalen. Han er en av de fire (i slopestyle) som er uttatt til OL, og det er betryggende å se at han har formen, sier Harstad.

Like bra gikk det ikke for Gjermund Braaten og Ulrik Badertscher. Braaten oppnådde 57 poeng og endte på 13.-plass, mens Badertscher endte sist av de 16 semifinalistene.

Slopestylefinalen i X-Games kjøres lørdag.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!