Horgmo vant vintertouren tross fall i slopestyle

- Min beste sesong noen gang, sier trønderen.

SAMMENLAGTVINNER: Torstein Horgmos tredjeplass i slopestyle var nok til å sikre seier i Dew Cup sammenlagt.Foto: Thomas Harstad/Snowboardforbundet
SAMMENLAGTVINNER: Torstein Horgmos tredjeplass i slopestyle var nok til å sikre seier i Dew Cup sammenlagt.Foto: Thomas Harstad/SnowboardforbundetVis mer

Torstein Horgmo fra Trondheim ble nummer tre i søndagens slopestylefinale i vintertouren. Dermed ble han sammenlagtvinner.

Den 23-årige snowboardstjernen var uheldig og falt i første forsøk i finalen. Dermed var presset stort da han skulle prøve seg for siste gang.

- Da jeg falt i første omgang, fikk jeg enda mer press på meg. Derfor var det utrolig deilig å sette det andre runnet. Nå er jeg veldig happy og føler at jeg har gjort min beste sesong noen gang, sa Horgmo.

Han hadde høyest poengsum for rails og gjorde en cab double 1080 og en switch backside 1260 på hoppene.

- Jeg er imponert over at han klarte å takle det presset. De han fryktet mest gjorde det jo veldig bra, og han var siste kjører av alle. Jeg er ekstremt imponert, sa landslagssjef Thomas Harstad.

19-årige Torgeir Bergrem var nummer to etter første omgang, men ble skjøvet ned til femteplass i et renn som ble vunnet av Eric Willett foran Mark McMorris og Horgmo.

(NTB)