Hormonbehandling norske skitalenter

Hormonnyheten: Så stygt at dette må være svensk

I denne liksom-skikrigen mener noen at det må være lov til alt.

NORMAL BEHANDLING: 17 år gamle Helene Marie Fossesholm har tidligere fått hjelp til å bli noen centimeter høyere. Det ble til enda en norsk dopingsak på fronten til svenske Expressen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix.
NORMAL BEHANDLING: 17 år gamle Helene Marie Fossesholm har tidligere fått hjelp til å bli noen centimeter høyere. Det ble til enda en norsk dopingsak på fronten til svenske Expressen. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRESSEMELDINGEN fra Norges Skiforbund om hormonbehandlingen av 17-åringen Helene Marie Fossesholm for å hjelpe henne til å bli noen centimeter høyere, er en type nyhet som måtte komme. Kombinasjonen av hennes sjeldne skitalent, bruk av et medikament fra forbudslista til Verdens Antidopingbyrå (WADA) og debuten i junior-VM om halvannen uke, tilsier det.

Men ingen behøver å formidle pressemeldingen med den kynismen som den svenske storavisa Expressen gjør i dag når de fra fronten på sin nettside har tittelen «Supertalangen har fått dopingklassat preparat. Norske skidförbundets besked om nya Björgen».

Det er dessverre så stygg journalistikk at dette må være svensk.

I STEDET FOR å forklare en ung jentes naturlige håp om å nå en passe høyde på en vanlig medmenneskelig måte, har Expressen valgt å forklare saken i lys av den alminnelige svenske mistroen til norsk langrenn.

Det er den samme mistroen denne avisa har vært med å bygge opp de siste par åra gjennom dekningen av pratet rundt Marit Bjørgens ekstreme styrke, de dopingrelaterte sakene mot Martin Johnsrud Sundby og Therese Johaug, samt diskusjonen om astmamedisineringen på de norske skilandslagene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer