Horn: - De beste må spille

- Striden vi har mellom Norges Fotballforbund og en del spillere er trist. Her må begge parter gi og ta slik at det blir enighet. Norge må ha de beste spillerne på banen, sier idrettsminister Ellen Horn til Dagbladet.

Dermed legger idrettsministeren et tungt ansvar på partene i fotballstriden for å komme til enighet kjapt.

Uttalelsen om at de beste må spille, kan ikke tolkes på annen måte enn at NFFs utestengelse av spillere som ikke undertegner avtalen, ikke er en akseptabel løsning.

- Jeg kjenner ikke noe til de interne forhandlingene, og har ingen rolle der. Men jeg vil som idrettsminister være bekymret dersom vi ikke fikk de beste spillerne på landslaget. Mitt klare ønske nå er at partene kommer til enighet, sier Horn.

Horn så med begeistring Norge vinne over Spania i den første EM-kampen i fjor sommer. Etter kampen besøkte hun garderoben og snakket med spillerne.

- I enkelte øyeblikk er fotball kunst, sa Horn etter jubelkampen der Iversen scoret vinnermålet.

- Er spillerne som nekter å skrive under grådige?

- Jeg vil nødig begi meg inn på karakteristikker. De lever av sitt talent. På den annen side har vi har et system som tar vare på spillerne fra start til topp. Det er viktig at Norges Fotballforbund hegner om hele «næringskjeden».