Horn er ferdig i Viking

Etter å ha havnet på glattcella for andre gang på to måneder. - Jeg er lei meg.

SISTE VIKING-KAMP: Jørgen Horn (midt i bildet) i aksjon under gårsdagens kamp mot Aalesund. Noen timer etter kampslutt havnet han på glattcelle. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
SISTE VIKING-KAMP: Jørgen Horn (midt i bildet) i aksjon under gårsdagens kamp mot Aalesund. Noen timer etter kampslutt havnet han på glattcelle. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

||| STAVANGER/OSLO (Dagbladet): Viking-stopper Jørgen Horn har sittet i møte med Vikings sportslige ledelse i dag, etter at han natt til i dag havnet på glattcelle for andre gang på to måneder.

Utfallet er at Horn med umiddelbar virkning sier opp sin kontrakt med Stavanger-klubben.

- Jeg har tatt konsekvensen av mine handlinger og har bedt om å bli løst fra min stilling som fotballspiller i Viking F.K. med umiddelbar virkning. Jeg vil ikke kommentere denne avtalen ytterligere, men kommer til å benytte tiden fremover til å tenke nøye over hva fremtiden vil bringe, sier han i en uttalelse på klubbens hjemmeside.

Første gang han han havnet på glattcelle uttalte han etterpå at han hadde «brakt både lagkameratene mine og familien i vanry», men at han var «svært takknemlig» for at Viking hadde gitt ham en ny sjanse.

Denne gangen var det altså kroken på døra.

- Jeg beklager overfor alle i Viking og Stavanger, og er lei meg for at jeg har misbrukt de sjanser som klubben har gitt meg, sier Horn.

Sportsdirektør Egil Østenstad røpet til det ventende pressekorpset at det var media - og ikke Horn selv - som først fortalte ham om nattas hendelser.

Han ønsker imidlertid ikke å gå i detalj på hva som hadde skjedd.

- Han har fortalt hvor han var i natt og hva han hadde gjort, men jeg vil ikke kommentere noe utover det, sier sportsdirektøren.

Østenstad var ordknapp og ønsket heller ikke å fortelle om det var flere Viking-spillere på byen i natt. Han forsikret imidlertid om at det bare var Horn som hadde vært på glattcelle.

23-åringen selv ble smuglet ut av stadion, og ville ikke ha noen kontakt med pressen.

- Trenger han profesjonell hjelp?

- Det har jeg ikke kunnskap til å si noe om. Andre får vurdere det, sier Østenstad til Dagbladet.

Horn er fra og med i dag ikke lenger lønnet av Viking. Sportsdirektøren avviser at det var de som sparket Horn.

- Han tok initiativet til å si opp avtalen, og det aksepterte Viking, sier Østenstad, som ikke ville fortelle om Horn ville fått sparken om han ikke hadde sagt opp selv.

Dagbladet er på plass på Viking Stadion, og utvider saken.

FIKK BESKJEDEN AV MEDIA: Sportsdirektør Egil Østenstad. MMS-foto: Per Lars Tonstad
FIKK BESKJEDEN AV MEDIA: Sportsdirektør Egil Østenstad. MMS-foto: Per Lars Tonstad Vis mer