Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Horn med geværblemme i showrenn

Glemte geværet.

 GLEMTE GEVÆRET:  Fanny Welle-Strand Horn, Foto: NTB Scanpix
GLEMTE GEVÆRET: Fanny Welle-Strand Horn, Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ukrainske Valj Semerenko og Sergej Semenov vant den 13. utgaven av World Team Challenge i skiskyting lørdag. Kveldens mest komiske episode sto Fanny Welle-Strand Horn for.

Den norske skiskytteren hadde nemlig glemt børsa da hun skulle ta fatt på sin annen runde under jaktstarten i det tyske romjulsrennet. Dermed tapte hun noen sekunder mens hun ventet på å få geværet hun hadde tatt av seg under oppvarming.

— Det gikk ikke opp for meg før jeg ser Lars Helge komme inn mot veksling. Jeg ser at folk begynner å peke mot ryggen min, og plutselig oppdager jeg at jeg ikke har børse på ryggen. Da får man litt småpanikk, sier Welle-Strand Horn til NRK.no.

Lars Helge Birkeland representerte også Norge i den blandede lagkonkurransen. Det ble først gått fellesstart, mens jaktstarten avgjorde det populære showrennet.

Etter fellesstarten lå Horn og Birkeland på 9.-plass. De slet tungt på standplass, men ble til slutt nummer sju.

Semerenko og Semenov avgjorde på siste etappe foran 40.000 tilskuere i fotballklubben Schalkes hjemmearena i Gelsenkirchen. De slo den tyske duoen Erik Lesser/Franziska Hildebrand med 7,7 sekunder.

Tredjeplassen gikk til russerne Jana Romanova og Jevgenij Garanitsjev. Italienske Dorothea Wierer og Lukas Hofer ledet etter fellesstarten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media