Horn støtter Kran

Kulturminister Ellen Horn går i en pressemelding ut med støtte til idrettspresident Kjell O. Kran og Norges Idrettsforbund og deres håndtering av dopingproblematikken.

Det var Horns egen ekspedisjonssjef Hans B. Skaset som sådde tvil om departementets tillit til idrettsledelsen i en artikkel i tidsskriftet «Idrettsanlegg», som er sitert i norske medier i dag. Ekspedisjonssjefen trekker fram de to dopingsakene under OL i Sydney, der Olympiatoppen støttet Fritz Aanes og Stian Grimseth i deres bruk av kosttilskudd. Dette mener Skaset det må ryddes opp i.

- Vi ønsker alle å komme dopingondet til livs. Jeg er opptatt av at myndighetene og idretten må ha et nært og tillitsfullt samarbeid på dette området. Det har vi i dag, og det ønsker vi også å ha i framtiden, sier Horn i pressemeldingen.

I pressemeldingen ble det også slått fast at:

«Kulturminister Ellen Horn har full tillit til måten idrettspresident Kjell O. Kran og den øvrige ledelse i Norges Idrettsforbund håndterer dopingsakene på. Når ekspedisjonssjef Hans B. Skasets uttalelser i pressen har sådd tvil om dette, er det meget uheldig.»

(NTB)