Horneland: - Jeg er godt fornøyd med Bendtner jeg

Det svaret stusser TV 2-ekspert Jesper Mathisen på, etter vrakingen av dansken.

NYTT POENGTAP: Rosenborg klarte ikke å ta med seg tre poeng til Trondheim til tross for et spillemessig overtak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYTT POENGTAP: Rosenborg klarte ikke å ta med seg tre poeng til Trondheim til tross for et spillemessig overtak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm - Rosenborg 1-1

Rosenborg fortsetter å slite i Eliteserien etter uavgjort på Åråsen. Trønderne er nummer 14 på tabellen i skrivende øyeblikk, og fasiten er én fattig seier på sju ligakamper. I verste fall kan laget ligge sist når runden er ferdig.

Før kampen overrasket trener Eirik Horneland med laguttaket. Han valgte blant annet å benke angrepsspillere som Alexander Søderlund og Samuel Adegbenro, og startet heller med den 19 år gamle spissen Erik Botheim - for andre kamp på rad.

En spiller som Nicklas Bendtner var ikke engang i kamptroppen, mens Birger Meling startet kampen på kanten i en 4-3-3-formasjon, før han ble plassert på sin vante backposisjon i den andre omgangen.

- Det er totalvurdering dette her, det er det. Målene har rent inn mot oss på bortebane og vi måtte stramme litt opp. Og så er det slik at vi er godt fornøyd med dem som slo Sarpsborg sist og ville gi dem tilliten igjen, sier Horneland til Eurosport og fortsetter:

- Det har ikke noe med Gustav (Valsvik) eller Botheim å gjøre at vi tok de byttene, men kampbildet ble annerledes, og da var det nyttig å få innpå Samuel (Adegbenro) og Søderlund. Jeg syns begge to kom godt fra det og viste at de har lyst å markere seg.

Lov å være kritisk

Treneren sier at det ikke har noe med at Bendtner har vært kritisk til ham i pressen denne uka.

- Ikke at han er kritisk til meg, det har han lov til å være, men det går litt på kulturbygging. Det går litt på å bygge en gjeng, og så tror jeg vi begynner å komme nærmere og nærmere det etter hvert. Jeg syns det er et lag som vil vinne her til slutt i dag, og står sammen om det, sier Horneland, som er tydelig på at Bendtner fortsatt kan bli en del av den gjengen.

- Klart han kan det.

- Jeg er godt fornøyd med Bendtner jeg, jeg er godt fornøyd med ham i forhold til attitude og så er det en total vurdering hele veien, og i dag var det den gjengen vi dro med her som vi ønsket å ha med oss, sier Horneland.

- Jeg tenker at Bendtner gjør sitt beste hver eneste uke, og så er det en helhet i det, sier han videre.

Det svaret stusser TV 2-ekspert Jesper Mathisen på.

- Det var veldig vanskelig å forstå hva han egentlig svarte, syns jeg. Selvfølgelig har han ikke vært fornøyd med treningen til Bendtner, sier Mathisen, som mener dansken på sitt beste er en spiller du bruker i startelleveren.

- Det er nok et beger som er i ferd med å bli fullt. Horneland tenke på årene framover. Jeg kan forstå at han vil gi andre spisser muligheten, men det sitter en danske i Trondheim som ikke har vært med i troppen. Det er ikke slik det funker i hans hode. Bendtner kommer ikke til å godta at han skal sitte på benken eller på tribunen, sier han videre.

Molde751117-616
Bodø/Glimt641115-913
Odd64119-513
Vålerenga732210-911
Viking63129-810
Kristiansund73137-810
Mjøndalen622210-118
Brann72239-108
Lillestrøm72235-108
Haugesund62139-77
Ranheim62138-87
Sarpsborg61415-57
Stabæk62136-97
Rosenborg71334-106
Strømsgodset61239-115
Tromsø61145-114

- Merkelig

Mathisen stusser i likhet med flere på Rosenborg-elleveren som ble valgt på Åråsen.

- Før kampen syns jeg det så veldig merkelig ut, og jeg syns det så enda mer merkelig ut etter den første omgangen, sier Mathisen, som mener Frode Kippe og co. hadde god kontroll på Rosenborgs angrepsspillere.

- Valsvik fungerte ikke som venstreback, det har jeg aldri hatt noen tro på. Meling er mye bedre som back, når han får oppspillsansvar, sier Mathisen, som blant annet peker på at venstrebacken er så rask at han kan bidra i hvert angrep uansett.

REAGERER: TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Foto: NTB Scanpix
REAGERER: TV 2-ekspert Jesper Mathisen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dagbladets kommentator Morten Pedersen syns det er uforståelig at Meling ble brukt på kanten, og mener det er et signal til andre spillere på laget når en back spiller ving.

- Du ser jo at det er feil å bruke Birger Meling på kant. Når du har Norges beste venstreback, som er landslagsback, så er det en grunn til at du bruker ham ute av posisjon. Jeg håper det er for å gi tydelige beskjeder til de andre spillerne, sier Pedersen, som peker på at det kan være en beskjed til de øvrige spillerne om at de må heve spillet sitt og at ingen er gratispassasjer i Rosenborg.

SEIER: Det tok helt av for norske Liverpool-fans da det ble klart at det britiske laget sikret seg finaleplass i Champions League. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Under press

Jesper Mathisen mener også at Horneland sender signaler, men han tror RBK-treneren ikke har sett noen verdi i å ha med Bendtner.

- Han er såpass under press Horneland, og mener nok at dette er det beste laget. Han skal ha enkelte ferdigheter i sitt lag, og er du ikke i god fysisk form, så bruker han deg ikke. Det kan ligge mer til det enn det vi vet om grunnen til at Bendtner er igjen i Trondheim. Han og Horneland er ingen god match, sier Mathisen.

Etter 45 minutter kom både Samuel Adegbenro og Alexander Søderlund inn for Gustav Valvik og Erik Botheim.

- Er det en innrømmelse på at du har bommet på taktikken når du gjør så drastiske endringer i pausen?

- Det er det absolutt. Det kan skje med enkelte trenere at de skal bli for smarte og for kreative, svarer Mathisen.

Mathisen mener Alexander Søderlund gir Rosenborg en annen dimensjon i angrep, selv om han ikke er der han var på sitt beste. Eksperten tror spissen er tilbake i elleveren sammen med Adegbenro på kanten og Meling på backen i neste kamp.

- Horneland er under stort press, men det er det flere som er, de som har ansatt ham og ledere der oppe. Det er mange som kjenner på det nå. Problemet er hvordan de fremstår spillemessig. Det var ikke noen imponerende kamp, på en dårlig gressmatte. Supporterne venter på svar, hva er den offensive planen? spør Mathisen, som tror supporterne fortsatt venter på det svaret etter kveldens kamp.