Chamions League playoff: Dinamo Zagreb-Rosenborg

Horneland er klar: - På Lerkendal får vi se om vi har det i oss

- Jeg føler vi har noe uoppgjort. Det skal vi rette på når vi kommer til Lerkendal, sier Eirik Horneland.

GIKK SEG FAST: Anders Konradsen (8) hadde scoret fem mål i Champions League-kvalifiseringen før kampen mot Dinamo Zagreb. Denne kvelden gikk han seg fast. De må bli bedre når vi kommer til Lerkendal. Alle Rosenborg-spillerne må bli bedre på Lerkendal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GIKK SEG FAST: Anders Konradsen (8) hadde scoret fem mål i Champions League-kvalifiseringen før kampen mot Dinamo Zagreb. Denne kvelden gikk han seg fast. De må bli bedre når vi kommer til Lerkendal. Alle Rosenborg-spillerne må bli bedre på Lerkendal. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

ZAGREB (Dagbladet): Veldig skuffet, men ikke slått. Eirik Horneland og Rosenborg har ikke gitt opp.

- Vi ble preget av et par situasjoner tidlig i kampen, sier Rosenborg-treneren til Dagbladet. Det ødela inngangen vår. Alexander Søderlund kan spille ballen framover i banen, men spiller bakover. I det påfølgende angrepet får vi straffe imot (1-0). Og så kan Marius Lundemo spille ballen framover, men spiller på tvers mot et lag som presser framover.

- Vi hadde dessverre en passiv og litt engstelig inngang til første omgang.

- Skuffet over 0-2, eller litt lettet over at det ikke ble 0-3, det kunne fort blitt det også?

- Jeg er skuffet over inngangen til kampen. Jeg er skuffet over at vi ikke klarer å hente oss inn tidsnok i første omgang. I andre omgang derimot synes jeg du ser at vi er i sesong. Vi har friske føtter, Zagreb stopper litt opp og får problemer med motoren.

- Det må vi utnytte på Lerkendal.

- Vi må ut og kjøre den kampen.

Bruno Petkovic er Dinamo Zagrebs spiss. Han rager 193 centimeter over bakken, er strålende feilvendt og veldig god med ballen. Skal Rosenborg lykkes på Lerkendal må han håndteres bedre enn her i Zagreb.

- Vi hadde problemer med spissen deres, sier Horneland. – Han skapte mye trøbbel for oss. Han fanget mange baller, det falt ned mye rundt han, og så angrep de rettvendt derfra. Dinamo Zagreb er hurtige og villige til å løpe inn bak oss. Men alt det visste vi på forhånd.

- Problemet var at vi ikke klarte å kontrollere det godt nok.

Rosenborg ble mye bedre etter pause, men sviktet i de avgjørende øyeblikkene.

- Det ble mye bedre selv om kvaliteten i avslutningsfasen ikke var god nok, sier Horneland. - Det har vi sett før. På dette nivået må du ta vare på sjansene dine. Vi klarte det mot BATE Borisov og Maribor. I dag var vi ikke effektive. Og teller du opp sjansene tror jeg det er likt i målsjanser, uten at jeg har fintelt det.

- De satte sine.

- Vi kom til våre, men klarte ikke sette dem.

- Og det må du om du skal videre på et nivå som dette.

- På Lerkendal får vi se om vi har det i oss, sier Rosenborg-trener Eirik Horneland.