Champions League playoff- Dinamo Zagreb-Rosenborg

Horneland er sikker: Dette kommer til å gjøre vondt

Når Mike Jensen sier den 274. kampen blir RBK-karrierens desidert største, ser Eirik Horneland ned. For treneren er play off til Champions League bare to fotballkamper til.

IKKE HELT ENIGE: Rosenborg-kaptein Mike Jensen har spilt 273 kamper for Rosenborg. Han sier den 274 blir den desidert største. Mens trener Eirik Horneland, som skal preparere laget sitt mentalt, sier det bare er en fotballkamp til. Lykke til med det.Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
IKKE HELT ENIGE: Rosenborg-kaptein Mike Jensen har spilt 273 kamper for Rosenborg. Han sier den 274 blir den desidert største. Mens trener Eirik Horneland, som skal preparere laget sitt mentalt, sier det bare er en fotballkamp til. Lykke til med det.Photo: Sanjin Strukic/PIXSELLVis mer

ZAGREB (Dagbladet): Sist Rosenborg spilte play off i Champions League skrev vi 2010. Det er ni år siden. Altså veldig lenge. Bare det gir et bilde på størrelsen av disse to kampene mot Dinamo Zagreb. Og når lagkaptein Mike Jensen snakker på vegne av seg selv og spillerne skjønner du hvor stort det er og hvor mye det kribler.

Snakker du med Eirik Horneland skulle man tro det handlet om 180 minutter mot Ranheim.

Bare en kamp til

- Det er ikke noe problem, svarer Rosenborg-trener Eirik Horneland når Dagbladet spør om det i det hele tatt er mulig å hente fram klisjeen «det er bare en fotballkamp til» i forbederelsene til bortekampen mot Dinamo Zagreb.

Ifølge RBK-kaptein Mike Jensen er det nemlig ikke bare en fotballkamp til.

Ifølge dansken som kom til Lerkendal for seks og et halv år siden, er Dinamo Zagreb denne onsdagskvelden den store drømmen og en kamp på den største scenen.

En kamp Rosenborg har jobbet for og mot siden han kom til klubben.

Rett mental inngang

For Eirik Horneland er bildet veldig annerledes. For han er det business as usual. At det ligger pluss ett hundre millioner kroner (til) i potten bryr ikke treneren seg om.

I hvert fall ikke utapå.

- Jeg tror at det å treffe med rett mental inngang til disse to oppgjørene her er helt essensielt hvis du skal komme deg videre, sier Eirik Horneland.

- Det er mye spenning og bra med nervøsitet forbundet med sånne kamper. Vi må ikke bli engstelige.

- I utgangspunktet er Dinamo Zagreb favoritter, og sånn sett blir det lett for oss å ta rollen som underdog. Det tror jeg vil passe oss bra. Men samtidig må du ha nok mot for å gjøre en god kamp.

- Samtidig som du må tåle smerte, for dette kommer til å gjøre vondt.

Dinamo Zagreb er et hurtig fotballag lag, et løpssterkt lag og et lag som spiller hurtig fotball.

- Ja, og det må vi være med på.

- Du kan ikke si nei takk, sier Rosenborg-treneren.

Et hestehode foran

Rosenborg var sjanseløse i Europa League forrige sesong, det var nesten pinlig. Dinamo Zagreb gikk videre fra gruppespillet og tapte 16-delsfinalen knepent for portugisiske Benfica.

- De resultatene forteller at Dinamo Zagreb er et hestehode foran Rosenborg, sier Eirik Horneland.

- Men klarer vi å opptre som et godt kollektiv kan vi kompensere for det.

Gleder seg enormt

Det er lett å se at Rosenborg-kaptein Mike Jensen gleder seg. Han har stjerner i øynene. For dette er definitivt ikke «bare en fotballkamp til».

Dette er fotballkampen han har gledet seg til hele livet.

- Å spille på dette nivået blir noe helt annet enn det vi er vant til, sier dansken.

- Derfor er det viktig at vi pusher hverandre og tror på det. For vi har alle en fornemmelse om at vi har kompetansen og ferdighetene.

- I Europa har vi sett bedre og bedre ut for hver kamp vi har spilt.