Rosenborg

Horneland ferdig etter krisemøte

Avslutter samarbeidet med «umiddelbar virkning».

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eirik Horneland og Rosenborg er enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.

Det opplyser RBK i en pressemelding rett før klokka 01 natt til fredag.

Dette ble Horneland og klubben enige om under et krisemøte som ble holdt etter kampen mot Bodø/Glimt torsdag.

- Etter en blytung start på årets sesong, med manglende prestasjoner og resultater, er det naturlig at jeg som øverste sportslig ansvarlig i RBK må ta ansvaret for manglende sportslig framgang, sier Horneland i pressemeldinga.

TAP: Rosenborg snudde kampen mot Bodø/Glimt. Så slo nordlendingene tilbake. Bilder fra Fotball Media. Vis mer

Videre forteller Horneland at han er svært skuffet over at «vi ikke har klart å bygge et sterkt og framgangsrikt RBK».

- Men jeg har lært meg å bli glad i klubben, spillerne og hele Trøndelag. Jeg ønsker Rosenborg all mulig framgang for framtida.

Styreleder i Rosenborg, Ivar Koteng, omtaler Horneland som en «hedersmann» og sier de er lei seg for at han ikke har lyktes i klubben.

- Han har en voldsom arbeidskapasitet og har fremdeles mye å tilføre norsk fotball. Inngangen Eirik fikk i denne jobben ga han ikke de beste rammebetingelsene for å lykkes. Vi ønsker Eirik alt det beste for framtida, sier Koteng.

NRK skrev torsdag kveld at Rosenborg-ledelsen var samlet på «Brakka» på Lerkendal. VG, som også er på plass i Trondheim, meldte om det samme.

Eirik Horneland, styreleder Koteng, daglig leder Tove Moe Dyrhaug, sportslig leder Mikael Dorsin og kaptein Tore Reginiussen er blant dem som er på møtet, skrev NRK.

Møtet kommer som et resultat av at Rosenborg har ett poeng på de tre første Eliteserie-kampene. I kveld tapte de 2-3 hjemme mot Bodø/Glimt.

Pressen sto og ventet på Horneland da han gikk ut fra Brakka rett før klokka 01, men han ville ikke si noe, ifølge VG. Det ville heller ikke Koteng.

Horneland, som før kampen omtalte den som en skjebnekamp, ville ei heller snakke med mediene etter Rosenborgs tap torsdag kveld.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer