Horneland: Frykter ikke å få sparken

Nok en bekmørk kveld for Horneland og Rosenborg. Nå ligger de sist i Eliteserien.

  • Molde - Rosenborg 3-0 (3-0)

Rosenborg-krisa ser aldri ut til å ta slutt. Denne gangen var det Molde som ydmyket de ellers så seiersvante trønderne. Nå ligger altså Rosenborg på sisteplass i Eliteserien, mens Molde har nå inntatt førsteplassen.

Bare to minutter inn i kampen skulle Molde score sitt første mål. Det var Ruben Gabrielsen headet inn 1-0 til Molde etter et flott innlegg i forkant av Fredrik Aursnes.

Og verre skulle det bli for hvittrøyene. En ball kommer inn i farlig område i Rosenborgs felt. Knudtzon flikker ut i feltet, og bak ham stod Magnus Wolff Eikrem, som banket inn ballen i RBK-målet på halvvolley.

Eikrem-show

Dermed stod det altså 2-0 etter bare tretten minutter.

- Det går ikke an å starte dårligere enn Rosenborg har gjort, sa ekspertkommentator Tor Ole Skullerud.

Etter sjokk-åpningen på kampen, roet det hele seg noe ned en stund. Rosenborg var litt mer med, men uten å skape de store sjansene.

Men det klarte altså Molde. For rundt 25 minutter ut i kampen skulle Eikrem briljere igjen. Etter flotte kombinasjoner med Eirik Hestad, kunne en godt posisjonert Eikrem sette sitt andre mål for kvelden.

Presset fra Molde vedvarte, og ved flere anledninger spilte de seg ut på en meget god og enkel måte. Rosenborg var rett og slett sjanseløse.

Lagene endte opp med å gå inn med 3-0 til pause.

Kommentatorduoen for Eurosport, Kenneth Fredheim og Tor Ole Skullerud var mildt sagt sjokkerte over det de så på Aker Stadion i første omgang. De poengterte flere ganger om hvor langt unna Rosenborg var fra Molde i presset sitt.

- Det er ett lag som sprinter rundt og de er kledd i blått. Og så er det ett lag som siger saktere, og de er kledd i hvitt, oppsummerte Skullerud etter første omgang.

Fikk Solskjær til å smile

I andre omgang så det ut til fra start av som at Horneland hadde klart å piske sine elever litt. Mike Jensen fikk en stor sjanse, der et godt keeperspill av Andreas Linde hindret scoring.

Mot slutten av kampen kunne man se frustrasjonen bre seg i Rosenborg, da Birger Meling kom inn med en meget stygg takling på Haraldseid. Skullerud og Fredheim var ikke imponert over venstrebacken, og antydet at det kunne blitt delt ut rødt da han gikk inn med strakt bein.

Nyheten om nedsablingen av Rosenborg har nådd helt fram til Manchester. Ole Gunnar Solskjær fikk tilbake smilet da han fikk høre om at Molde lekte med trønderne.

- Det er ingen overraskelse, smilte han da det sto 2-0.

- 3-0 er helt supert. Artig å høre, sa han til Dagbladet da Wolff Eikrem satte sitt andre for dagen. Solskjær har ledet Molde i to perioder tidligere og det er liten tvil om hvor United-managerens sympatier ligger.

Frykter ikke fyken

Vi fikk noen meget fornøyde seiersherrer etter kampen. Men Molde-treneren mener at de kunne fått enda flere scoringer.

- Vi er godt fornøyd. Vi hadde planlagt godt, og vi gjennomførte godt, sa Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

- Vi kunne satt ett mål eller to til, men jeg er veldig fornøyd med kampen.

Magnus Wolff Eikrem var kampens store spiller med sine to mål. Han er også svært fornøyd med lagets innsats mot den regjerende seriemesteren.

- Vi slipper dem ikke til noe som helst. Det er solid, og vi er fornøyd, sa en fornøyd Eikrem etter kampen til Eurosport.

Molde-spiss Ohi hadde dette å si om Rosenborg:

- De har prata så mye i det siste, vi ville bare gå ut og vise hvem som er det beste laget, rett og slett, sa Ohi om Rosenborg etter ydmykelsen.

Til tross for at Rosenborg er tabelljumbo om dagen, vil Eikrem på ingen måte avskrive trønderne.

- Det kan man aldri si. Jeg synes de spiller en ok kamp. Rosenborg kommer alltid etter hvert, sier Eikrem.

- Det kom et mål etter ett eller to minutt, og det preger oss, sa Eirik Horneland til Eurosport etter kampen.

- Akkurat nå er det bare brutalt tungt. Det er vondt å tape kampen. Det er forhåndsvis jevnt i første omgang, men Molde setter sjansene.

På spørsmål om han fryktet å få sparken, svarte Horneland dette:

- Overhodet ikke, men vi er for passive og vi spiller altfor dårlig, sa Horneland.

Fra starten av kampen hadde Rosenborg-fansen med seg en banner der det stod «Samhandling», men mot slutten av kampen ble banneret brettet, og det stod bare «Handling». Det kan tolkes som en melding om at nå må noe gjøres i Rosenborg.

Rosenborg hadde ikke vunnet en kamp i årets eliteserie før dagens storoppgjør. De stod med bare to poeng, og Hornelands menn trengte sårt en seier i dagens kamp.