KLAR FOR RBK: Eirik Horneland. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
KLAR FOR RBK: Eirik Horneland. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpixVis mer

Horneland klar for Rosenborg

Trenerstriden er løst.

«FK Haugesund og Rosenborg BK har i kveld inngått avtale om at Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland frigis fra sine kontrakter med umiddelbar virkning», heter det i en pressemelding fra FK Haugesund.

Dermed har Rosenborg omsider funnet mannen som skal lede Rosenborg de neste sesongene, og de to klubbene har funnet en løsning på det som framsto som en kinkig sak for alle involverte.

«Partene er glade for at saken er løst, og ønsker Eirik og Karl Oskar lykke til med nye utfordringer i Trondheim», skriver Haugesund.

- Deilig å ha det overstått. La oss ta resten i morgen. Må få summet meg litt, skriver hovedpersonen selv, Eirik Horneland, i en SMS til Adresseavisen.

Avlyste pressekonferanse

Rosenborg har vært på jakt etter ny trener helt siden Kåre Ingebrigtsen ble sparket i fjor sommer. Nederlenderen Rini Coolen ledet Rosenborg ut året, men det ble tidlig klart at Rosenborg ikke ville gi ham jobben på permanent basis.

Det var først da 2018 hadde blitt 2019 det for alvor skjedde ting på brakka. Fredag i forrige uke bekreftet Rosenborg at de henter trenerduoen Horneland og Emberland fra Haugesund.

Ansettelsen ble bekreftet på Rosenborgs nettsider, og alt så ut til å være i skjønneste orden. Rosenborg innkalte også til pressekonferanse for å offentliggjøre ansettelsen, men den ble avlyst på grunn uenigheter om innholdet i kontrakten Horneland hadde med Haugesund.

Horneland og Rosenborg mente at den avtroppende Haugesund-treneren hadde en måneds oppsigelsestid i sin kontrakt, mens FKH på sin side mente at de hadde terminert treårskontrakten som Horneland skrev under på i oktober.

Rogalandsklubben mente dermed at det er den forrige kontrakten som er gjeldende, og at Hornelands kontrakt løp fram til 30. november 2019.

- Ei av tidenes supper

Dermed måtte de to klubbene sette seg ned for å forhandle fram en kompensasjon for trenerduoen fra Haugesund. Det satt langt inne. Natt til mandag kunne Haugesund melde at forhandlingene hadde brutt sammen.

Uenighetene førte til at Horneland mandag morgen måtte lede årets første Haugesund-trening.

- Det var en klam hånd over den. Gutta ønsket det ikke, jeg ønsket det ikke, og jeg tror ikke FKH og RBK ønsket dette, sa Horneland etter treninga.

Det ble altså med den ene treninga.

«Dette var til det beste for alle parter, for dette var ei av tidenes supper i norsk fotball», skriver TV2s fotballekspert, Jesper Mathisen, på Twitter.

Horneland og Emberland har skrevet under en toårskontrakt med den regjerende seriemesteren.

Ifølge Rosenborgs nettsider blir også Trond Henriksen en del av trenerteamet. Han fortsetter som assistenttrener slik han gjorde i fjor høst under Rini Coolen.